≫ 

Joveljić za 45 minuta pokazao zašto je najveća nada Marakane, upisao se i Veljko Nikolić: Zvezda ubedljiva u prvoj pripremnoj utakmici (VIDEO)

Vladan Milojević je protiv Grafičara šansu dao velikom broju mladih igrača, koji su opravdali to poverenje

  • 8
Foto: Crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je pobedila Grafičar u prvoj pripremnoj utakmici u 2018. godini. Crveno-beli su slavili sa 5:0 u duelu protiv svoje ''filijale'', a trener Vladan Milojević je šansu dao mnogim mlađim igračima, od kojih se posebno istakao Dejan Joveljić sa dva gola.

Po jedan su postigli Srnić, Pavkov i mladi Veljko Nikolić, koji je nedavno bio u centru pažnje zbog provokativne fotografije na Instagramu sa svojom devojkom.

Već do poluvremena crveno-beli su vodili sa 3:0, a u završnici drugog su golovima Pavkova i Nikolića potvrdili ubedljiv trijumf.

Stadion: Grafičara

Gledalaca: 200

Sudija: Aleksandar Anđelić

Strelci: Srnić u 8', Joveljić u 15' (pen) i 42', Pavkov u 79' i Nikolić u 88'.

Grafičar: Stanković, Bumbar, Zorić, Stojić, Sredojević, Ljumić, Preradović, Crnadak, Lisičić, Šarčević, Kuzmanović.

Crvena zvezda: Kahriman, Gobeljić, Savić, Frimpong, Rodić, Donald, Jovičić, L. Ilić, Srnić, Adžić, Joveljić.

Izmene: Eraković, Pavkov, Hajdin, I. Ilić, Nikolić i Milić.

Zvezda je na vreme postigla gol i pokazala da će se pitati za gotovo sve na ovoj utakmici. U osmom minutu zablistao je Jovičić koji je poslao divnu loptu ka Gobeljiću kroz odbranu Grafičara. Desni bek Zvezde je uputio odličnu loptu u srce kaznenog prostora, a Srnić je rutinski zatresao mrežu.

Svega osam minuta kasnije, u kaznenom prostoru domaćina oboren je Dejan Joveljić koji je potom dobio priliku da sa bele tačke postigne gol. Preciznim udarcem po zemlji poslao golmana Crvene zvezde koji je u Grafičaru na pozajmici, Aleksandra Stankovića, na suprotnu stranu i duplirao prednost.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Grafičar je u prvih 45 minuta imao svega jednu priliku, a ni tada nije bilo neophodno da Kahriman interveniše jer je šut bio veoma neprecizan. Na drugoj strani, Joveljić je dva puta pretio glavom, po jednom su ga pronašli Rodić i Gobeljić, ali se istakao golman Aleksandar Stanković.

I Luka Adžić je zabeležio jedan "slalom" kroz odbranu protivnika, ali mu je na kraju ponestalo snage za realizaciju. Na konačnih 3:0 kada je prvi deo u pitanju čekalo se do 42. minuta. Luka Ilić je posle dobrog prodora na desnoj strani šutirao, pogodio stativu, ali Joveljić je sačekao odbijenu loptu i postigao svoj drugi gol na utakmici.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Nastavak utakmice počeo je nešto mirnije, bez velikih uzbuđenja. U pauzi su napravljene i dve izmene: Strahinja Eraković je zamenio Marka Gobeljića koji je dobio udarac u završnici prvog dela, a Milan Pavkov je zamenio dvostrukog strelca Joveljića.

Eraković je igrao na svojoj poziciji štopera, a Frimpong je zauzeo mesto desnog beka. U ekipi Grafičara izvršeno je 11 izmena, pa je kompletna postava promenjena. U 62. minutu za Zvezdu su zaigrali su i Stefan Hajdin, Ivan Ilić, Veljko Nikolić i Nemanja Milić.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Nemanja Milić u dva navrata nije uspeo da iskoristi priliku da se upiše u strelce. Oba puta mu je Pavkov dobro asistirao, ali Milić nije uspeo da na teškom terenu uputi preciznije odnosno opasnije udarce.

Četvrti gol viđen je u 79. minutu, i to nakon odličnog prodora i centaršuta Hajdina sa levog boka. Pavkov se našao na pravom mestu i rutinski je zatresao mrežu.

Foto: Crvenazvezdafk.com

U samoj završnici utakmice, viđena je još jedna lepa akcija. Mladi Eraković je povukao loptu i poslao prelep pas kroz odbranu Grafičara ka Miliću, koji je uspešno zavrnuo loptu na drugu stativu gde je spreman bio Veljko Nikolić i na taj način postavio i konačan rezultat utakmice.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Već u četvrtak od 13 časova Crvena zvezda će odigrati novu prijateljsku utakmicu, i to protiv ekipe BASK-a, kada će šansu dobiti svi fudbaleri koji nisu nastupili protiv Grafičara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. M

    24. januar 2018 | 20:06

    Ti su mnogo jaki verovatno u rangu prvog tima jedne osnovne skole, njima jedino mogu i da pariraju bez pomoci sudija pa su se zato i odlucili za njih.

  • Saki

    24. januar 2018 | 21:59

    Zlatna koka od brdo para

  • Srdjan

    24. januar 2018 | 19:40

    Bravo mali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA