≫ 

Bilbao pretvoren u ratnu zonu, ima mrtvih: Baskijci napali korteo navijača Spartaka, a onda je počela krvava tuča (VIDEO)

Žestok sukob u baskijskoj prestonici pred revanš meč Lige Evrope, odneo je i jedan ljudski život

  • 45
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Nažalost, loše vesti stižu iz Španije, gde je u žestokom sukobu navijača Spartaka i Atletik Bilbaa jedan policajac podlegao povredama nakon što je ranjen tokom tuče.

Veliki broj navijača Spartaka stigao je u Bilbao, kako bi pomogli svojoj ekipi u revanš utakmici Lige Evrope protiv Atletika. Iako su šampioni Rusije poraženi sa 3:1 u Moskvi, hiljade njihovih navijača doputovalo je u Baskiju.

Oni su se okupili na jednom od trgova u centru grada, odakle su krenuli ka stadionu u korteu. U jednom momentu su ih pred San Mamesom sačekali najvatrenije pristalice Bilbaa.

Baskijci su krenuli da zvižde i da bacaju staklene flaše na ruse, koji su odmah odgovorili istom merom, kao i bakljama i vatrometom, koji su bacali u njiovom pravcu.

 
A post shared by @ultrasmundi_official on

Počeo je surov okršaj navijača, u koji se umešala i policija i počela je da upotrebljava silu, a iznad mesta tuče sve vreme je leteo helikopter.

Bilo je kao u pravoj ratnoj zoni, jedni su na druge bacali pirotehniku, a u jedom momentu je ozbiljno povređen i jedan policajac, koji je ležao na podu. Nekoliko kolega ga je dugo štitio štitovima, dok nije ubačen u ambulantna kola koja su ga prevezla u bolnicu.

Nažalost, on je preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Takođe, i jedan navijač Spartaka je završio u bolnici, a prema izveštaju ruskih medija lice mu je bilo potpuno obliveno krvlju.

Pogledajte i kako je izgledao korteo navijača Spartaka, pre nego što je usledio napad Baskijaca:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxx

    22. februar 2018 | 23:55

    Domacina treba rigorozno kazniti, em nisu obezbedili adekvato obezbedjenje em su njihovi prvi napali gostujuce navijace, ovo da su napravili grobari ili delije pa zabranili bi nam 100god da se takmicimo

  • DS

    22. februar 2018 | 23:53

    Sada ce Zvezdu da kazne da igra bez publike! UEFA MAFIA!!!

  • Mile

    23. februar 2018 | 05:02

    A da je policija sprečila susret sa suprotnom stranom onda nebi bilo ništa,ovako ce opet sve na grbači rusima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA