≫ 

Ovo su PET ključnih razloga koji će Đukića verovatno koštati posla u Partizanu!

Šta se to sve stavlja na teren treneru crno-belih?

  • 21

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a zatim i u 1/16 finala, samo je donekle prikrio slabosti koje Partizan ispoljava od dolaska Miroslava Đukića.

Otuda i ne čudi što se sve glasnije i glasnije govori o njegovom odlasku iz Humske, nakon što su crno-beli izgubili od Radničkog iz Niša.

>>> Ništa od Partizana, Ilija Stolica ostaje trener Vojvodine: Neće pogaziti reč koju je dao Novosađanima!

Iako je pre samo 10 dana javno dobio podršku uprave, ti isti čelnici sada pokušavaju da pronađu model kako da se ''otarase'' Đukića.

Kao što je poznato, Đukić ne želi da ide i u slučaju prevremenog raskida sleduje mu 600.000 evra.

Međutim, modeli raskida nisu tema ovog teksta. Tema su Đukićevi gresi, odnosno šta mu se ''stavlja na dušu'' od momenta kada je preuzeo kormilo aktuelnog šampiona:

1. LOŠE ODRAĐENA DVA PRELAZNA ROKA

Foto: Marko Todorović

Posle prodaje Nikole Milenkovića, Leonarda i Uroša Đurđevića, očekivalo se da crno-beli naprave respektabilan tim i pokušaju da napadnu Ligu šampiona.

Vladimir Stojković i Zoran Tošić svakako jesu igrači koje je trebalo dovesti. Da njih dvojice nije bilo u sastavu, pitanje je da li Partizan uopšte igrao Evropu.

Međutim, napravljen je veliki kiks u napadu. Sejduba Suma i Ognjen Ožegović nisu opravdali očekivanja, iz Rijeke je doveden Solomon koji se pokazao kao veliki promašaj. Uostalom, hrvatski novinar je u izjavi za Telegraf rekao letos da tamnoputi napadač ništa neće doneti Partizanu.

Golove tandema ''Đu - Le'' niko nije uspeo da nadomesti, a Đukić ni tokom zimskog prelaznog roka nije učinio ništa da ojača navalu svog tima. A da je oštrica tupa, videlo se u nastavku sezone. Samo četiri gola gola na pet mečeva, ali od ta četiri jedan je bio autogol (Lučani) i drugi je viđen u 94. minutu (Zemun).

Sportski direktor Ivica Iliev nikako ne sme da bude amnestiran krivice. On je ''garantovao'' za Ožegovića, on je nekoliko prelaznih rokova želeo da potpiše Sumu...

2. SKORO 50 ODSTO UTAKMICA NIJE POBEDIO

Foto: Marko Jovanović

Partizan je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu. Frapantan je podatak da je pobedio samo na 21 meč.

U šampionatu ima skor 15 - 10, u Evropi 4-10, a vredi pomenuti i ona dva trijumfa u Kupu Srbije.

Dakle, ukupan skor iznosi 21 pobeda i 20 mečeva bez trijumfa.

3. PARTIZAN NEMA PREDOST DOMAĆEG TERENA

Foto: A. Nalbantjan

Nadovezaćemo se onu prethodnu stavku - Humska više nije mesto gde protivnici ''gube'' u tunelu.

Partizan je poslednji put na svom terenu u šampionatu pobedio Bačku krajem oktobra, kao i Jang Bojs 23. novembra u grupnoj fazi LE. To je ujedno i poslednja pobeda u Humskoj.

Zvezda, Zemun, Vojvodina, Spartak i Plzenj nisu osetili gorčinu poraza na stadionu Partizana.

Stiče se i utisak da Đukić sa istim respektom ulazi u svaki meč. Nije isto pripremiti utakmicu protiv Viktorije i Zvezde s jedne, odnsono Spartaka i Zemuna s druge strane. Partizan je u prošlosti znao da načne protivnika u uvodnim trenucima meča i drži sve pod kontrolom do kraja.

Takav slučaj nije bio kod Đukića...

4. TAKTIKA MU JE PROČITANA, NEMA REZERVNI PLAN

Taktika ''sve na Tavambu'' mu je brzo pročitana. Crno-beli nemaju neku posebnu ideju u napadu i u principu sve se svodi na to šta će neko individualno da uradi.

Ono što ''bode oči'' navijačima jeste činjenica da Đukićeve izmene sa klupe retko kad preokrenu utakmicu. Do bodova je najčešće stizao posle drame u finišu.

5. PREVIŠE LUTAO U VEZNOM REDU

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Odlaskom Evertona izgubio je tu čvrstinu na sredini terena. Moguće je da će Zdjelar to uspeti da nadomesti, ali za sada ništa ne ide po planu. Doduše, novajlija iz Olimpijakosa je bio i povređen.

Ono što je problem jeste lutanje Sejdube Sume i Marka Jankovića. Suma kao da nema svoju poziciju i Đukić se svim silama trudi da je pronađe. Ipak, ne ide...

Janković je ''žrtva'' dolaska Bambija Tošića. Izgubio je mesto pored desne aut linije i preselio se levo. Međutim, to nije onaj isti Janković. Umesto da napreduje, što se i očekivalo u ovoj sezoni, on stagnira. Možda čak i nazaduje.

Jedino je Danilo pantić opravdao očekivanja u veznom redu. Đukić mu je pronašao poziciju, ali je za crno-bele problem što je Pantić igrač Čelsija.

Igrač koji je ostao upamćen kao neko ko je ginuo za Partizan iz kluba je otišao ispraćen suzama navijača i nesporazumima sa upravom. Pitamo se da li bi Đukiću bilo lakše da mu je na raspolaganju bio Leonardo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El Paso

    5. mart 2018 | 13:46

    Zvezdas sam ali ovo sto ste nabrojali su greske uprave a ne trenera. Razume se, lakse je okriviti jednog coveka nego celu upravu.

  • doka.czv

    5. mart 2018 | 15:01

    Djuka,nemoj da ides,ostani!!Sa tobom su partizanke zagarantovano druge a mozda i trece...;-)

  • Marko PFC

    5. mart 2018 | 13:45

    Jako loš čovek. Pokazao svoje pravo lice, da mu je cilj samo da uzme pare iako bi svaki čovek koji ima morala u ovakvoj situaciji dao ostavku. Ja bi ga stavio da do kraja ugovora bude u Teleootiku i to ne kao glavni trener već kao pomoćnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA