Kako je Vidićev razgovor s Benitezom u kolima mogao da promeni istoriju engleskog fudbala? Nemanja pred duel Junajteda i Liverpula otvorio dušu

Legenda Crvenih đavola evocirala uspomene na duele protiv najvećeg rivala u Premijer ligi, a pričao je i o želji da se bavi trenerskim pozivom zbog Aleksa Fergusona

  • 10

Engleska je na nogama od ranog jutra na dan kada se na Ostrvu igra najveći derbi između Mančester junajteda i Liverpula, koji počinje na Old Trafordu od 13.30. Uoči najvećeg derbija, Dejli mejl je uradio veliku priču sa Nemanjom Vidićem, koji je poslednjih godina bio jedan od simbola velikih borbi između dva najtrofejnija engleska kluba.

>>> Morao sam da se smejem na Fergusonove šale, iako ništa nisam razumeo: Vidić otkrio detalje sa Old Traforda koje dosad nije ispričao

Vidić je ponovo ispričao da je malo falilo da se istorija promeni i da on obuče dres ekipe sa Enfilda umesto što je otišao u redove Mančester junajteda 2006. godine.

Crveni su bili u boljoj poziciji i prvi su započeli pregovore, a Vidić je ovoga puta otkrio i same detalje, odnosno da je u kolima vođen razgovor posle koga on nije rekao ne. Ali, nakon toga Liverpul se više nije javljao...

Foto: AP/Tanjug

Stari lisac Ser Aleks Ferguson je iskoristio tu situaciju i doveo je Vidića za 10.5 miliona evra iz Spartaka iz Moskve.

- Da, Liverpul je prvi došao kod mene. Pričao sam u kolima sa Rafom Benitezom. Moja supruga je prevodila. Nisam im rekao ne. Rekao sam: ''desiće se'', ''desiće se''. Ne znam koji je bio problem, ali nije se desilo. A onda je došao Junajted i sve je završeno za dva dana. Liverpul je posle toga konačno rekao da žele da se dogovore sa mnom o ugovoru, ali je već sve bilo dogovoreno sa Junajtedom - ispričao je Vidić.

Foto: AP/Tanjug

Dalja istorija je poznata. Vidić je postao kapiten Junajteda i jedan od najboljih defanzivaca u istoriji slavnog kluba. Sa Crvenim đavolima je osvojio 5 titula Premijer lige i bio jedan od članova generacije koja je konačno prestigla Liverpul po broju titula. Osvojio je i Ligu šampiona 2008. godine, tri Liga kupa, dva FIFA klupska prvenstva i pet Komjuniti šilda.

Liverpul je u vreme Vidića osvojio samo jedan FA kup, jedan Liga kup i jedan Komjuniti šild.

Vidić je protiv Liverpula uvek bio posebno motivisan, a zaradio je čak četiri crvena kartona u njihovim duelima.

Foto: AP/Jon Super

- Crveni kartoni su ono što mi prvo padne na pamet kad pomislim na mečeve protiv Liverpula. I uvek se više sećam mojih neuspoeha. Možda, sećajući se tih trenutaka, teram sebe da mislim da se tako nešto više ne dešava.

Nemanja je otkrio i da je uvek igrao pod stresom, iako se to na njegovom licu i po njegovim igrama nikada ne bi reklo. Uvek je bio hladnokrvan i gotovo da nije grešio.

- Sada uživam u životu. Nema stresa. Fudbal je bio stresan. Ne želim da propustim to. Kada prestanete da igrate, shvatite koliko ste bili pod stresom. Posebno kada ste steriji. Ne možete da uradite ono što ste radili. Tako da je stresno prihvatiti to.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

- Radio sam sa Aleksom Fergusonom nekoliko godina. Način na koji je on radio je takav da sada mnogi njegovi igrači žele da budu menadžeri. Izgleda lako i pomislite ''Voleo bih da to uradim''. Ali onda sam otišao u Italiju i video da to ne izgleda tako lako. Tako da sam se pitao da li je ispravno da idem tim putem. Ali znam da hoću da pokušam. Fudbal je ono što znam. Mislim da imam malo znanja. Imao sam oko 15 menadžera, želim da iskoristim svoje znanje.

- Pričao sam o stresu, ali sam navikao na to. Pobeda, poraz, sreća ili tuga... Želiš opet da pobediš, da opet nešto dokažeš. Želite da napravite teške odluke i da testirate sebe. Dakle, to je ono što želim - zaključio je Vidić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA