≫ 

Hrvati bolji od Srba u LŠ: Petorica Kockastih i samo jedan Orao u četvrtfinalu Lige šampiona

Nije više, kao što je nekad bilo

  • 15

Današnjim žrebom u Nionu određeni su parovi četvrtfinala Lige šampiona, a po svemu sudeći, očekuju nas odlični mečevi u kojima ćemo gledati najbolje što fubalska planeta može da ponudi. Ipak, među svim tim zvezdama, čast Srbije braniće samo Aleksandar Kolarov.  

>>>CSKA izvukao Arsenal na žrebu: Zvezdin dželat igra derbi četvrtfinala Lige Evrope!

Vreme u kojem smo mogli da se hvalimo igračima iz Srbije koji su neprolazni bedem, vrhunski kreatori igre ili ubojiti strelci, je, kako stvari stoje, prošlo. Sada se sa setom sećamo vremena u kojem su Jugović, Stanković, Vidić, Mihajlović i ostali velikani, bili okosnice najjačih klubova Starog kontinenta.

Cifre ne lažu jer je "knjiga spala samo na jedno slovo", Aleksandra Kolarova, koji iako u godinama, pruža odlične partije u dresu Rome.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sa druge strane, ako zanemarimo reprezentativce 5 najačih evropskih zemalja, kao i fudbalske "vanzemaljce" iz Brazila i Argentine i zavirimo malo kod komšija Hrvata, videćemo potpuno drugačiju sliku.  Kockasti imaju čak petoricu predstavnika u završnici najelitnijeg evropskog takmičenja i velika je verovatnoća da se barem jedan od njih "okiti" ušatim trofejom.

Našem Kolarovu,  komšijska konkurencija dolazi iz redova Barselone, za koju nastupa Rakitić, Reala u kojem igraju Modrić i Kovačić. Mario Mandžukić, strelac jednog od najlepših golova prošle sezone u LŠ, brani boje Juventusa, dok je Dejan Lovre standardan u redovima Liverpula.

Nije potrebna velika matematika da se zaključi, čiji igrači su cenjeniji među najboljima na evropskom tržištu.

Foto: Tanjug/AP

Imamo mi i Kolarova i Matića, i Sergeja i druge Zlatne orliće, imamo i tradiciju, ali i velike fudbalske apetite.Mnogo toga moraće da se promeni kako bi se vratili na mesto, za koje, barem 6.5 milion fudbalskih stručnjaka u Srbiji, smatra da nam oduvek pripada.

Daljinac

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristijan

    16. mart 2018 | 17:41

    Budimo realni. Hrvati su uvijek bili sila u nogometu naspram Srbiji. Bar po talentiranim igracima.Ono sto su Hrvati u nogometu,Srbi su u kosarci.

  • optimus prajm

    16. mart 2018 | 17:37

    Ali nijedan nas ili njihov klub

  • ___

    16. mart 2018 | 18:54

    Zaboravili ste Pjaca (juventus)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA