≫ 

Profi fudbal i veganstvo - može! Fudbaler Arsenala mesecima je bez mesa i oseća se odlično

Hektor Belerin čitavu sezonu izdržava "bez mesa", kaže da mu je nikad bolje stanje organizma, brže se oporavlja i brže mu prolaze povrede

  • 4

Sportisti, oni profesionalni naročito, teško da mogu da zamisle podnošenje najvećih napora bez mesa na meniju, ali to nije slučaj sa fudbalerom Arsenala Hektorom Belerinom - on je na veganskom režimu već mesecima i tvrdi da se oseća nikad bolje.

Španski fudbaler, jedan od najbržih na svetu, pre početka sezone izbacio je meso iz obroka zbog detoksikacije organizma, dopalo mu se kako se to odrazilo na njegovo stanje i nastavio je da praktikuje veganluk do danas.

Prema njegovim rečima, prednosti ovakvog načina ishrane su velike i višestruke.

- Za mene, najvažnija stvar kod ove dijete je da upale u mom telu posle utakmica brže prolaze nego ranije - rekao je Belerin o tome kako se ponaša njegovo telo u odnosu na vreme kada je bio kunzument mesa.

Povrede, koje su umele često da ga odvoje od terena, sada su ređe ili brže prolaze kada se dese.

- Oduvek sam imao problema sa povredama zglobova u zahtevnijim utakmicama, često su mi oticali i bili kruti posle toga. Sada čak ne moram ni da ih bandažiram pre utakmica. Ishrana bez mesa ne menja previše toga u vašem organizmu, ali čvrsto verujem da ono što mi činimo zemlji, da nam se vraća - izneo je zanimljivu tezu fudbaler Arsenala.

Približio je kako se osećao nekada, a kako sada uz lakšu ishranu.

- Prvih par dana bez hrane koje sam se otarasio osećao sam se bolje, a već posle tri nedelje takve ishrane - sjajno! Recimo, ujutru se budim sa više energije, a dok sam bio na starom režimu pet puta je morao da mi zvoni alarm pre nego što ustanem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA