LIGA ŠAMPIONA: Real će protiv Juventusa pokušati da uradi nešto što mu 31 godinu nije pošlo za nogom (VIDEO)

Šampion Evrope je poslednji dvomeč protiv Juventusa dobio davne 1987. godine

  • 3
Finale Lige šampiona u Kardifu između Real Madrida i Juventusa (4:1) Foto: Tanjug/AP

Večeras su na programu  prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona, a sve oči su uprte u Torino gde će igrati Juventus i Real iz Madrida. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, dok se u drugom četvrtfinalu sastaju Sevilja i bajern iz Minhena.

Real je prošlog maja u Kardifu postao prvi tim koji je odbranio "ušati trofej" baš preko Juventusa (4:1), pa šampion Italije traži "osvetu".

Upravo je Juventus poslednji koji je eliminisao Real u nokaut fazi elitnog takmičenja, 2015. godine u polufinalu, i sada će pokušati da ponovi isto kako bi zadržao nadu u snove golmana Ðanliđija Bufona oko osvajanja Lige šampiona, jedinog pehara koji mu nedostaje.

- Verujem da će biti sada drugačije u odnosu na meč u Kardifu. Real je prošle godine bio bolji, zasluženo je slavio, a nas sreća nije pogledala. Real je bolji od Juventusa, ali možemo da se nosimo sa najvećim klubom sveta. Nisu nepobedivi - rekao je Bufon u najavi utakmice.

Juventusu više leže dvomeči sa Realom nego jedne utakmice. Italijani su od šest nokaut dvoboja četiri puta izbacivali Real koji je još 1987. bio bolji poslednji put u dvomeču. Zatim je usledila serija Juveoa koji je Madriđane izbaciovao 1996, 2003, 2005. i 2015. godine.

Međutim, Real u svom timu ima rekordera LŠ sa 117 golova - Kristijana Ronalda. Fantastični Portugalac pogodio je na svakom meču u najjačem takmičenju ove sezone, čak 12 puta, a na ruku mu ide i podatak da je čak sedam puta bio strelac u pet sudara sa Juventusom.

Dakle, čvrsta odbrana "bjanko-nera" biće na velikom ispitu, ali i igrač od koga će mnogo zavisiti učinak Juventusa - Paula Dibale.

Argentinac je u prethodno rundi dao ogroman doprinos za izbacivanje Totenhema, ali je Real ipak viši nivo i pravi zadatak da pokaže Dibali da li spada među najbolje fudbalere. Više od "pola" Italije (navijači Juventusa prim. aut) uvereno je jeste...

Fudbaleri Sevilje protiv Bajerna na "Sančez Pishuanu" pišu klupsku istoriju jer prvi put nakon 1958. godine igraju u četvrtfinalu Lige šampiona.

Već su uradili mnogo ove sezone, ali sigrno nemaju nameru da se zaustavi ni protiv izrazitog favorita iz Minhena, novog-starog šampiona Nemačke.

Bajernu ne leži Španija, izgubio je poslednjih pet gostovanja u toj zemlji, za razliku od skora Sevilje koja nikad nije poražena na svom terenu od nemačkih timova u 11 utakmica.

Podsetimo, oba meča su na programu od 20.45 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    3. april 2018 | 10:10

    Ovi se mnogo razbahatili,videcemo u finalu,protiv Zvezde,sta ce da urade.Naravno,rec je o 2188 .godini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA