≫ 

Bez golova u dosadnom derbiju Liverpula, Runi besneo na svog trenera zbog izmene (VIDEO)

Crveni su nastavili niz nepobedivosti protiv gradskog rivala, koji je poslednji put slavio još davne 2010. godine

  • 0
Loris Karijus brani šut Bolasija - potez utakmice na derbiju Liverpula; Foto: AP/Tanjug

Everton i Liverpul su podelili bodove i odigrali siromašan Mersisajd derbi bez golova. Jirgen Klop je izveo šarenolik sastav, pošto je odmarao svoja dva najbolja igrača - Mohameda Salaha i Roberta Firmina, kao i Aleksa Okslejda Čemberlena, igrače koji su razmontirali Mančester Siti u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Salah nije ni bio u konkurenciji, a Firmino i Čemberlen su ušli sa klupe u drugom poluvremenu, ali nisu značajnije promenili dešvanja na terenu u ovom prilično dosadnom meču.

Everton je pokušavao da prekine prokletstvo u derbiju Liverpula, jer je ovo 18. utakmica uzastopno da nisu pobedili svog gradskog rivala. Poslednji put su to uradili još 2010. godine.

Sa druge strane, Liverpul je sve karte bacio na Ligu šampiona, ne želeći da se upuštaju u trku za 2. mesto Premijer lige sa Junajtedom i Totenhemom. Na kraju mogu da budu zadovoljni, jer nisu poraženi od velikog rivala, a odmorili su ključne igrače za revanš protiv Sitija na Etihadu u revanšu četvrtfinala.

Dani Ings i Šejmus Koleman, fudbaleri Liverpula i Evertona u klinču; Foto: AP/Tanjug
Nije bilo golova, ali je bilo vatre na terenu - Igrači Liverpula razdvajaju ratobornog Danija Ingsa; Foto: AP/Tanjug

Najzanimljiviji momenat meča bilo je ponašanje Vejna Runija na klupi, nakon što ga je Sem Olardajs izveo iz igre u 57. minutu. Runiju se to očigledno nije dopalo. Nije se čak ni pozdravio sa svojim trenerom, a potom je besno na klupi izgovorio "sra**", čime je jasno stavio do znanja šta misli o tome što je izveden iz igre.

Potez utakmice imao je golman Liverpula Loris Karijus, koji je imao spektakularnu odbranu u 27. minutu posle strahovitog udarca Janika Bolasija. Samo zahvaljujući njemu Liverpulova mreža je ostala netaknuta na Gudisonu, pa su tako Crveni nastavili niz nepobedivosti u derbijima sa Evertonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA