≫ 

Najvažnija vest za Partizan ove nedelje: Pobeda koju je malo ko očekivao!

Pravni tim crno - belih uspeo da pored silinih dugovanja izbori najvažniju stvar za klub

  • 10

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije održala je zasedanje i konstatovala da je Partizan ispunio sve neophodne uslove za takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, saznaje Telegraf.rs.

>>> Ovo je Partizanova lista za odstrel: Crno-beli žele da se reše trojice fudbalera!

Crno-beli su u četvrtak pred članovima pomenutog tela prezentovali kompletnu dokumentaciju o izmirenju dugova prema bivšim i aktuelnim igračima (reprogram duga), klubovima (Slovan i Vesterlo), te državi Srbiji na ime poreza i sve to u visini od 2.000.000 evra, a danas je u Humsku stigla lepa vest o dobijanju licence.

Moglo je vrlo lako da bude X : Partizan će igrati Evropu Foto: Vladimir Milovanović/Wikipedia

Pravni tim Partizana, na čelu sa potpredsednikom kluba Vladimirom Vuletićem, obrazložio je pred komisijom zbog čega klub iz Humske nije izmirio samo dug prema Mogrenu iz Budve, na ime transfera Nikole Vujovića, koji je još 2008. godine stigao u Humsku i to kao zamena za Zorana Tošića (potpisao za Mančester junajted). Dug u visini od 125.000 evra pojavio se nedavno, kako u Humskoj vole da kažu “kao kostur iz ormana”, iz vremena Dragana Đurića. Argumenti su, na sreću crno-belih, prihvaćeni i Partizan je dobio “zeleno svetlo”.

POKAZALI DA IMAJU LJUDE KOJI SU AGILNI U POSLU

- Želim da istaknem zadovoljstvo usled odluke koju je danas donela Komisija za licenciranje Fudbalskog savaza Srbije. Partizan je dobio licencu FSS i igraće evropska takmičenja. To je plod zalaganja svih zaposlenih u klubu, plod kolektivnog napora i prilježnog rada pravnog tima i administracije, čime možemo da se podičimo. Partizan nije neodgovoran klub u pravnom smislu, jer je I prošle godine pokazao da ima ljude koji su veoma agilni i predani svome poslu.

Foto: A. Nalbantjan

- Zato želim da se zahvalim Snežani Petrović, direktorki finansija, kao i Miloradu Nikoliću, zameniku generalnog direktora, jer su, svako na svoj način, pripremili portofolio koji je dobio “zeleno svetlo” Komisije za licenciranje FSS. Hvala i predsedniku Miloradu Vučeliću i generalnom direktoru Milošu Vazuri, kao i svima ostalima u klubu koji su pomogli da ispunimo krajnji cilj – kaže za Telegraf.rs

Vladimir Vuletić.

BIVŠI ČLANOVI KLUBA SE SAD PONAŠAJU SLAVODOBITNO, A MI ISPRAVLJAMO NJIHOVE GREŠKE

Partizan je još početkom meseca rešio finansijske probleme kako bi dobio licencu, ali transfer Nikole Vujovića iz Mogrena u Humsku ipak je morao dodatno da se obrazlaže pred Komisijom za licenciranje.

- Istina, imali smo veoma konstruktivan sastanak u četvrtak, na kome smo objašnjavali pravnu prirodu jedinog preostalog spornog duga, koji još od 2008. godine muči Partizan.

- To je još jedan u nizu “kostura iz ormana” naših prethodnika, koji se i danas po medijima javljaju slavodobitno, iako su zapravo mračne sile iz budžaka. Reč je o transferu Nikole Vujovića iz Mogrena u Partizan, gde sam nastojao da objasnim članovima Komisije FSS da se radi o pravnom poslu, koji se naziva “cesija”.Ž

Printskrin: Youtube/DanasConferences

- Dakle, ustupanje potraživanja, gde taj posao više nije mogao da se tumači kao pravni posao iz transfera, budući da je došlo do ustupanja potraživanja prema jednoj privatnoj firmi, koja se bavi ugrađivanjem trave.

- Stajali smo na stanovištu da je sudska presuda, ona koja je sada vezana za naknadu štete, a ne za ugovor iz transfera. Na sreću ovu smo novu pravnu bitku dobili i nadam se da će ona ubuduće biti udružena i sa fudbalskim pobedama na terenu – istakao je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić

VIDEO: Znači Miroslav Đukić, Trener Partizana 156 puta iskoristio jednu reč u izjavi

(Telegraf.rs/S.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    20. april 2018 | 14:56

    Изгледа су се провукли овај пут, на жалост. Надајмо се да следећи пут неће.

  • Marko

    20. april 2018 | 15:26

    Joooj opet da nas brukaju po Evropi 😂😂😂

  • ⭐⭐⭐

    20. april 2018 | 16:30

    Došao Bjeka i sve se briše

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA