Pitanje svih pitanja za Tobdžije: Ko posle Vengera? (ANKETA)

Sve se menja iz korena!

  • 9
Mesto naslednika Arsena Vengera je otvoreno; Foto: Guliver/ Ross Kinnaird /Allsport, Paul Gilham/Getty Images, Tanjug/AP

Posle 22 godine, Arsen Venger više neće biti trener Arsenala, pa će menadžment kluba imati pune ruke posla da izabere pravog naslednika.

Kada neko obeleži toliki period, naslednika čeka veliki pritisak, a na primeru Mančester junajteda i Dejvida Mojesa koji je došao posle Fergusona videli smo da nije lako doći na vruću klupu.

Venger u poslednjoj fazi nije briljirao sa rezultatima i uspesima, ali je njegov uticaj na engleski fudbal u zlatnim danima Arsenala bio neprocenjiv.

Izvršio je revoluciju fudbala, uspeo je da uz vrhunac atraktivnosti osvaja trofeje, čak su i u Mančester junajtedu priznali da su počeli da se menjaju upravo zbog Vengera.

Foto: Tanjug/AP

Legendarni golman Dejvid Simen je već rekao kakvog menadžera želi - Hoću etabliranog menadžera koji će ući u klub i reći 'hoću ovu sumu novca da kupim ovog i ovog igrača!

Postoji strah da bi neko mlađi i sa manje iskustva mogao da zaluta, a opcije su sledeće - Tomas Tuhel, Patrik Vijera, Tijeri Anri, Brendan Rodžers, Karlo Anćeloti, Dijego Simeone, Antonio Konte...

Iako postoje najave da bi Tomas Tuhel mogao da preuzme PSŽ na kraju sezone, potez Vengera je malo promenio situaciju, pa bi Nemac mogao da skrene severnije.

Čekajte, samo da razmislim malo... Foto: AP/Tanjug

Vijera i Anri su opcije koje bi najviše emocija donele navijačima, Vijera sada vodi Njujork Siti, čak se spominjao kao opcija u Mančester sitiju, hvalio ga je već Venger kao trenera koji ima potencijal da vodi jednog dana Tobdžije.

Anri sada asistira Robertu Martinezu u selekciji Belgije, to mu je prva trenerska uloga u karijeri, pa ima manje iskustva, zbog čega je autsajder i po kladionicama za mesto u klubu, sa kvotom 25 prema brojnim bukmejkerima.

Brendan Rodžers dominira sa Seltikom u Škotskoj i vodi tim bez pritiska, sa Liverpulom je bio na korak do titule 2014. godine, pa bi mogao da se vrati u Englesku i proba da izleči rane od čuvenog proklizavanja Stivena Džerarda.

Da se vratim po titulu? Foto: AP/Tanjug

Anćeloti je bez posla, tri titule Lige šampiona sve govore, a samo ovaj trofej nedostaje u riznici Tobdžija, jednom je Vengeru izmakao u finalu.

Dijego Simeone će igrati protiv Arsenala u polufinalu Lige šampiona, u Atletiku ima sedam uspešnih godina, fanovi engleskog kluba ga simpatišu zbog blistavih rezultata u Madridu.

Kao poslednja opcija figurira Konte, koji je pod trzavicama u Čelsiju, u kom posle titule ima neuspešnu sezonu, Liga šampiona je praktično izmakla i samo čudo može odvesti Plavce u elitno takmičenje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    20. april 2018 | 18:18

    Могуће Анћелоти. Немој само Ђукића, преко потребан је гробарима

  • Bojan

    20. april 2018 | 22:33

    Pravi prirodni naslednik je Dragan Stojkovic Piksi...

  • Putin R.S

    20. april 2018 | 21:07

    Piksi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA