≫ 

Borac dobio novog predsednika, pisao UEFA: Banjalučani i dalje strepe za opstankom zbog dugova

Novi predsednik kluba Vico Zeljković pokušaće da spreči dalje posrtanje Banjalučana

  • 0

Banjalučki Borac prolazi kroz vrlo turbulentan period, zbog dugova klub je pred eliminacijom u niži rang što će nova uprava na čelu sa Vicom Zeljkovićem pokušati da spreči pred UEFA, međutim epilog je i dalje u magli.

Ono što je, ipak, obećavajuće za navijače je uspostavljanje novog rukovodstva, klub je preuzeo već pomenuti Zeljković i neki gorući problemi su na putu da budu rešeni.

Jednoglasno je za novog predsednika Borca izglasan Vico Zeljković, a pretheodno je na dnevnom redu bilo prihvatanje ostavki nekoliko članova Uprave, izveštaj o radu, te ostavka dosadašnjeg predsednika Branka Kovačevića.

Sednici su prisustvovala 22 od 27 delegata, a nakon što je izabran za predsednika Borca, Zeljković je izjavio.

- Zahvalio bih se Skupštini na poverenju. Velika odgovornost je preda mnom i Upravi, imaćemo dosta posla da stavimo Borac tamo gde mu je mesto. Mi smo uspeli da pred FS BIH dokažemo da smo rešili slučaj Džaja - rekao je Zeljković, misleći na dug prema tom fudbačskom klubu.

- Nismo u roku uspeli da dostavimo odluku, ali smo izdržali pritiske i radili sve da rešimo slučaj Džaja, i FK Borac bez obzira ko bude sedeo ovde neće imati problem sa FK Džaja. Znali smo da nam treba 12 glasova za opstanak koji smo izborili na zelenom terenu, pored svih problema - dodao je on, prenose mediji u BiH.

- Savez nije mogao da zažmuri na naše stvari koje smo napravili, pre svega na rešavanje slučaja Džaja i biće vruće u narednim danima na Gradskom stadionu - istakao je Zeljković.

Zahvalio se i Miletu Kovačeviću, koji je pomogao da Borac slučaj prijavi UEFA.

- Hvala Mili Kovačeviću na pomoći da se delegira i da sve ide na UEFA, koja će odlučiti da li možemo da ostanemo. Uspeli smo da pobedimo i da ide pred UEFA, neozbiljno je da komentarišamo kakva će biti odluka, ali pokušaćemo da uradimo sve da dokažemo da treba da ostanemo u Premijer ligi BiH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA