≫ 

Partizanu neočekivano stiže 260.000 evra od zaboravljenog igrača!

Crno-beli minule zime ubeđivali mladog fudbalera da ostane u klubu i bori se za mesto sa ostalim momcima iz generacije, ali je “savet” sa strane uticao da odluka bude drugačija.

  • 10

Nekadašnji omladinac Partizana - Arton Zekaj potpisao je ugovor sa francuskim Lilom do 2021. godine, koji ga je angažovao iz ekipe Sopota. Ali od tog transfera će zaraditi i klub iz Humske, koji polaže prava na obaveznu trening kompenzaciju, propisanu UEFA pravilima, pošto je vezista (po potrebi i štoper) prošao kompletan staž u Omladinskoj školi crno-belih.

Neko će verovatno postaviti pitanje zbog čega Zekaj nije dobio priliku u Humskoj, nego je transfer ostvario iz beogradskog trećeligaša? Razloga je nekoliko, a one ključne treba potražiti na adresi menadžera, koji zastupaju mladog igrača.

Zekaj pripada generaciji rođenoj 2000. godine, koja je stasala u Humskoj, a kojoj su još Armin Đerlek, Svetozar Marković, Jovan Kokir, Zlatan Šehović... Svi navedeni, uz Dušana Vlahovića, koji je minule zime napustio klub i obreo se u Fjorentini, dobili su šansu u prvom timu kao što bi je dobio i Zekaj, da je imao strpljenja da sačeka.

Bio je član generacije u kojo su Đerlek, Marković, Kokir, ali je odustao od crno-belih: Arton Zekaj Foto: losc.fr

Naime, još u kadetima, 2016. godine, fudbaler je poslušao savet zastupnika i zatražio da ode iz kluba na pozajmicu i to u Bačku, koja se tada plasirala u Superligu. Naravno, još uvek nije bio dovoljno stasao za takmičenje u seniorskom fudbalu, pa nije uspeo da se nametme, već je samo izgubio vreme.

Zatražio je potom da se vrati u Partizan i klub mu je izašao u susret. Priključio se ponovo svojoj generaciji i bilo je planirano da od minule zime igra standardno na štoperskoj poziciji, kada je postalo jasno da Svetozar Marković definitivno ostaje u prvom timu.

Međutim, još jedan “savet” sa strane Zekaju je promenio odluku, naveo ga da ode u Sopot, iako su svi u Omladinskoj školi, kao i trener Žarko Lazetić, koji je do nedavno predvodio pomenutu generaciju, želeli da ostane u Humskoj. Klub je razgovarao i sa ocem igrača, dobio je odgovor da je potrebno malo vremena za razmišljanje, ali... Nije vredelo...

U Sopotu je Zekaj bio jedan od najboljih igrača Srpske lige Beograd, a zatim se obreo u Francuskoj. Međutim, po odlasku u redove beogradskog srpskoligaša, crno-beli zadržali pravo na takozvanu trening kompenzaciju, propisanu pravilima UEFA, što će im sada doneti kakvu-takvu zaradu.

LAŽNA VEST O IGRANJU ZA KOSOVO

Početkom aprila Anton Zekaj je iz nehata postao tema broj jedan u srpskim medjima, kada se pojavila vest da je dobio poziv i da će obući dres selekcije nepostojeće, samozvane

države Kosovo. I to, navodno, po pozivu nekadašnjeg predsednika, počivšeg Fadilja Vokrija.

Javnost se uzburkala, jer je Zekaj pre toga nosio dres mlađih selekcija Srbije, bio je i kapiten u kadetskoj selekciji. Međutim, iako se ni Partizan, ni fudbaler tada nisu oglašavali zvanično, Zekaj je sve vreme bio u kontaktu sa pojedinim ljudima iz Humske i nije postojala bojazan o promeni zastave i grba.

VIDEO: Đukiću i Sumi na treningu proterali kroz noge

VIDEO: Kako izgleda kad se fudbaleri takmiče u slobodnjacima ali za novac

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    6. jul 2018 | 19:59

    Немојте сад да измишљате. Момак је дао изјаву око тзв. Косова, која се да протумачити да размишља о томе и да му прија позив. Све има на Google.

  • RSK

    6. jul 2018 | 19:18

    Ajde što tako?! Šta ima veze sta je ako je ok i poštuje drzavu Srbiju?

  • Gavrilo

    6. jul 2018 | 19:36

    Zašto ne kažete ko mu je menadžer. Da i ja preko njega pobegnem iz Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA