Da li je Despotović rešenje za napad Zvezde?

Definitivno je četiri godine mudriji i iskusniji iz vremena kada je drugi put kročio na Marakanu

  • 21

Crvenoj zvezdi je potreban napadač - Đorđe Despotović je bez kluba! Potrebno je samo da se saberu ''dva i dva'' i dolazi se do zaključka da bi crveno-beli možda mogli ponovo da obnove saradnju sa svojim nekadašnjim igračem.

Nije to onaj isti Despotović koji je početkom 2015. godine precrtan od strane Nenada Lalatovića i koji je kasnije otišao put Kazahstana.

U pitanju je fudbaler koji je u međuvremenu osvojio sedam trofeja, igrao za Kairat i Astanu, odakle je otišao kao najbolji strelac ekipe.

>>> Zvezda nastavlja put ka Ligi šampiona, na redu je Suduva, a kvota da će Litvanci biti pobeđeni bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Suduva.

- Dugo sam razmišljao i odlučio da posle dve godine u Astani raskinem ugovor. Rastanak je baš bio težak, ali mislim da je vreme da krenem u neke nove izazove. U poslednje četiri godine u Kazahstanu sam dao maksimum, gde god sam igrao. Osvojio sam dve titule, bio i najbolji strelac ekipe. Moram priznati da sam stekao i veliki broj prijatelja. Važno je da su mi vrata otvorena i da sam se s klubom rastao kako je i trebalo da bude, prijateljski. Poželeo sam im sreću u Ligi šampiona, ali i u prvenstvu i verujem da će uspeti u svemu što su zacrtali - rekao je Despotović za Sportski žurnal.

On je nedavno praktično izbacio Sutjesku i uveo Astanu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda neočekivano napustio redove šampiona.

I u Zvezdu je 2014. godine stigao neočekivano. Tačnije, vratios e u klub gde je napravio prve fudbalske korake.

Bio je tada viđen u Čukaričkom. Krenuo je na banovo brdo da potpiše ugovor na četiri godine, a onda je se ''okrenuo'' i vratio ka Autokomandi. Pravac Marakana.

- Bio sam na korak od prelaska u Čukarički, ali sam posle toga dobio poziv od Zvezde i srce je odlučilo da se vratim u klub za koji navijam. Prvi put sam prekršio obećanje, verujem da su mi ljudi iz Čukaričkog zamerili, ali ja sam Zvezdaš i nije se postavljalo pitanje - rekao je Despotović tada.

Despotović u opremi Zvezde u zimu 2015. godine Foto: MN Press

Zatim se krajem novembra našao na udaru zvezdaške javnosti zbog proslave gola. Srušio je OFK Beograd i ''začepio uši'',  a mnogi su to okarakterisali kao vređanje navijača.

Despotović je uputio izvinjenje i objasnio da je to bilo upućenos amo pojedincima, a podsetimo da je tada bio na meti kritika jer nije bio na nivou igara koje su se od njega očekivale.

>>> Kvota da će Zvezda uspeti da se plasira u grupe Lige šampiona je 4,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

Trener Nenad Lalatović ga je na polusezoni otpisao i poručio da ''može da napusti klub'' i Despotović je krajem februara otišao u Kairat na pozajmicu.

Despotovic u dresu Kairata Printskrin: Youtube/Sports official

Golovi su se nizali kao na traci. U međuvremenu je postao član Astane, uzeo dve titule s tim klubom i (ne)očekivano dobio poziv da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Trenutno nema nikakvih ponuda. Sam je istakao da je spreman da još igra na vrhunskom nivou.

Za Zvezdu je najbitnije to što je slobodan igrač i definitivno četiri godine mudriji i iskusniji od vremena kada je prethodni put stigao na Marakanu. Ko zna, možda mu ovog leta i bude treća sreća na Marakani...

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA