Srbi ga obožavaju, nijedan iz Super lige mu nije sličan: Pogledajte stadion na kom će Zvezda igrati protiv Suduve (VIDEO)

ARVI Arena, mesto na kom igra Suduva, je stadion na kom je omladinska reprezentacija Srbije pre pet godina postala šampion Evrope

  • 11

Kao što trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije mogao da uporedi Suduvu sa bilo kojim klubom iz Super lige, tvrdeći da je to kao da porediš igre plejmejkera i centra, tako ni mi ne možemo da nađemo adekvatno poređenje stadiona pomenutog kluba sa nekim zdanjem u Srbiji.

Stadiona na kom će crveno-beli igrati protiv litvanskog šampiona u sredu veče revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica za koju je potpuno svejedno ko će biti u startnih 11 Zvezde protiv Suduve...

Sudbina je htela da Zvezda igra utakmicu na istom mestu i na isti dan kada je omladinska reprezentacija Srbije postala evropski prvak. Podsetimo, Orlići su u Marijampolu 1. avgusta 2013. gdoine pobedili Francusku golom Andrije Lukovića.

Dejan Meleg, sadašnji vezista Zvezde, je bio u toj ekipi Orlića, dok je direktor FSS bio Mitar Mrkela - čovek koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora najtrofejnijeg srpskog kluba.

Elem, da se vratimo na stadion...

Pogled na tribinu iza gola čiju mrežu je Luković zatresao u finalu 2013. Foto: Telegraf

Sagrađen je 2008. godine i trenutno prima 6.500 mesta. Kapacitet je prvobitno bio 4.200, ali je 2009. proširen za ''potrebe'' utakmice između Litvanije i Rumunije.

Od 2011. nosi naziv ARVI Arena i stadon je treće kategorije UEFA.

Kada već pominjemo UEFA, dodaćemo i to da su Zvezdi zabranili organizovano dovođenje navijača i svi su izgledi da crveno-beli neće imati odgovarajuću podršku na ovom meču koji se igra od 19.30 minuta.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Litvanije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bart

    1. avgust 2018 | 12:12

    Da li im je ovo pomoćni teren?he he

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. avgust 2018 | 11:07

    Било би веома важно за наш фудбал да прођу даље Звезда, Раднички и Спартак.

  • N

    1. avgust 2018 | 11:50

    Slican macvinom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA