≫ 

Navijači Škendije hteli da ubiju Srbe, Salcburg već ispadao od Rijeke i Dinama: Sve o potencijalnim rivalima Zvezde u plej-ofu za LŠ!

Doduše, srpski šampion najpre mora da izbaci Spartak iz Trnave

  • 14

Salcburg ili Škendija - to su potencijalni rivali Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona!

Naravno, ukoliko crveno-beli u dvomeču 3. kola savladaju Spartak iz Trnave.

Možemo slobodno reći da Zvezda nije loše prošla na žrebu, iako je Salcburg prošle sezone igrao polufinale LE. Međutim, ekipa se izmenila u međuvremenu i čini se da je ovaj par bolji od onog koji su činili Seltik/AEK ili Dinamo/Astana. Naravno, o PSV-u nećemo ni trošiti reči.

>>> Da li su navijači Zvezde svesni koliko je meč protiv Spartaka važan? Njih petorica su 2005. znali, iako nisu imali novca za benzin, hranu i piće...

Mečevi plej-ofa LŠ su na programu 21/22 avgusta i 28/29 avgusta, a Zvezda će biti domaćin nekom od rivala koje ćemo ukratko predstaviti u nastavku teksta:

SALCBURG

Igrači Salcburga na meču protiv Marsleja u maju ove godine Foto: Guliver/Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Šampion Austrije je prošle sezone igrao polufinale Lige Evrope, nakon što je na tom putu izbacili Borusiju iz Dortmunda i Lacio. Olimpik iz Marselja je bio bolji u polufinalnom dvomeču, ali tek golom u produžecima.

Pet puta su uzastopno bili šampioni Austrije, ali su tri godine zaredom ispadali u kvalifikacijama. Bolji od njih su bili i Rijeka i Dinamo, ali i Malme. Podsetimo, hrvatski klubovi su učešće u narednoj rundi obezbedili dobrim rezultatima na stadionu Salcburga.

Tokom ovog prelaznog roka su otišli Duje Ćaleta Car, Valon Beriša, Valentino Lazaro i Dimitri Oberlin.

Zvezda tima je Zlatko Junuzović, ofanzivni vezista koji je rođen u Loznici. Tokom karijere je igrao za Austriju iz Beča i Verder iz Bremena.

Prvi golman tima i kapiten - Aleksander Valke - je povređen i pitanje je da li će se oporaviti do meča sa Zvezdom. Umesto njega između stativa stoji Cican Stanković, talentovani srpski golman koji je iz Grodiga stigao u Salcburg. Inače, rođen je u Bijeljini.

Tu je i 22-godišnji Diadie Samaseku, vezista koji će biti velika opasnost po gol Milana Borjana.

Salcburg je sezonu počeo sa dve vezane pobede, a protiv Matersburga su pogađali u 93. i 96. minutu. Na tim utakmicama protiv LASK-a i Matersburga sa tri gola istakao se  Izraelac Dabur, bivši igrač Makabija i Grashopersa.

Igraju na Red Bul Areni koja ima kapacitet 31.000 gledalaca.

ŠKENDIJA

Fudbaleri Škendije pred meč sa Šerifom Printskrin: Youtube

Škendija je šampion Makedonije i tim koji se uglavnom sastoji od fudbalera albanske nacionalnosti. I osnovali su je Albanci u Tetovu 1979. godine.

Prvu titulu su osvojili 2011. godine i tog leta su igrali protiv Partizana u kvalifikacijama - kada su primili pet golova, a nisu dali nijedan.

Besart Ibraimi im je najbolji napadač i čovek koji je, do sada, dao 15 golova u evrokvalifikacijama.  U timu imaju dvojicu igrača sa Kosova, jednog Brazilca i jednog Nigerijca. Ostalo su sve većinom Albanci iz Makedonije.

U prva dva kola Škendija je izbacila TNS i Šerif. Velšane su kod kuće pobedili sa 5:0, dok su u gostima poraženi sa 4:0. Moldavce su, s druge strane, tukli kod kuće sa 1:o golom pomenutog Ibraimija, a odigrali su 0:0 u gostima.

Ukoliko Škendija i Zvezda ''ukrste koplja'' u plej-ofu, nema sumnje da će to biti meč visokog rizika zbog navijača.

Navijačka grupa makedonskog šampiona nosi naziv Balisti (naziv albanskih boraca iz Drugog svetskog rata), a tokom SFR su bili i zabranjeni.

Krajem oktobra 2014. godine su istakli transparent kojim su pitali UEFA da li će Albanija ići na EP 2016 ako oni ubiju srpske fudbalere?

Takođe, tražili su da se Nacionalni stadion u Makedoniji zove po teroristi i osnivaču OVK.

Škendija igra na ''Ekolog Areni'' kapaciteta 15.000 gledalaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    6. avgust 2018 | 13:44

    Zvezda treba da zna da tamo ima veliku podrsku navijaca, sto Srba sto Makedonaca,ziveo sam u Tetovu 30 god. Cuveni Vojvodi Tetovo redovno smo mlatili Sipce. To je zavicaj brace Djurovski.

  • Red

    6. avgust 2018 | 14:57

    Hocu Skendriju! Sve ili nista.

  • Partizan pa Bog

    6. avgust 2018 | 16:41

    Skenija oni su obicno jaje , vazno je da zvezdana pobedi trnavu a za sledeceg protivnika cemo videti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA