≫ 

Trnovit je put do Lige šampiona: Zvezda udarila u slovački zid! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli odigrali 1:1 protiv Spartaka u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno sa Spartakom iz Trnave u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, na "Marakani je pred 37.000 navijača bilo 1:1, što znači da će tim Vladana Milojevića u revanšu morati da juri pobedu ili remi sa više golova za prolaz u plej-of Lige šampiona.

Strelac za Beograđane bio je Ben iz penala u 23. minutu, samo minut kasnije gosti su šokirali srpskog šampiona brzopoteznom kontrom, od tog trenutka pokazali zrelu igru u oba pravca, imali, doduše, i dozu sreće u određenim situacijama pred svojim golom, na kraju odlaze kući sa solidnom zalihom koja ih stavlja u prednost pred revanš.

>>> UEFA MAFIJA: Evo kako je Terzić reagovao kada je zagrmeo Sever! (VIDEO)

Jasno je da Zvezdu, posle svega viđenog večeras, čeka paklen zadatak u revanšu gde će morati da pokažu više nego u utorak uveče pred svojim navijačima.

- Rekao sam i pre utakmice, to je stil igre na koji mi nismo navikli u Srbiji. Igraju jako blizu igrača, brzo u tranziciji. Mislim da smo prvo poluvreme izgubili baš u tom segmentu. Ali dobro, idemo u Trnavu, borićemo se baš kao i ovde - istakao je trener Zvezde Milojević neposredno posle meča.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 1:1

(Ben 23.p - Grendel 24)

GLEDALACA: 37.112

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Ebisilio (od 79. Simić), Ben, Radonjić, Stoiljković (od 52. Milić/od 73. Srnić).

Spartak: Čudi, Kadlec, Tot, Godal, Čonka, Jirka, Sloboda, Grendel (od 88. Visembah), Grešak, Rada (od 90+5. Hladik), Bakoš (0d 75. Ego)

Radonjićevi prodori su se uglavnom završavali bez velikog uspeha Foto: MN Press

Zvezdin obećavajući početak koji je podrazumevao stalno prisustvo na polovini rivala, potom i gol koji je stigao kao plod inicijative, navijačima je upumpao adrenalin, gotovo ih ubedio da će ovo biti još jedno rutiniranje protivnika, pogotovo što je Benov penal stigao je u pravo vreme, za opšte zadovoljstvo i euforiju u tom trenutku.

Međutim, sve što se od tog trenutka dešavalao na terenu, pa do kraja meča, stavilo je do znanja crveno-belima da ovde, ipak, imaju posla sa "namazanim" rivalom koji taktički i te kako ume da odgovori na rezultatski deficit i prolaznu inferiornost u igri.

>>> Zašto kukate p**ke ciganske: Navijači Trnave pesmom Grobara prozivali crveno-bele! (VIDEO)

Odgovor je bio munjevit, Marakana se nije stišala, slavlje zbog gola kao da je tek otpočinjalo, a mreža Borjana se zalelujala posle filigrantske i hirurški precizne akcije Slovaka u izvedbi dela odbrane, veze i napada, uz završnicu opasnog finišera Grendela.

VIDEO: Reakcija Milojevića nepsoredno posle gola Slovaka

Dva minuta - dva gola na našem najvećem stadionu i kratak muk na tribinama, stiglo je otrežnjenje i svest crveno-belog korpusa o tome da Spartak ima adute da ozbiljno okrnji Zvezdine ambicije ka ligaškom delu jednog od evropskih takmičenja. Spartak je posle gola prevladao u kontroli igre, dobrano otupeo akcije milojevićevih igrača, koji su se "probudili" iz letagrije tek početkom drugog poluvremena.

Taj period igre obeležili su agresivni napadi srpskog prvaka, uglavnom su to bili udarci iz daljine (Jovičić, Ebisilio), Radonjić se dosta trudio, ali bez mnogo produkcije napred, propustio je možda i najzreliju pansu za 2:1 kada mu je lopta pobegla sa kopačke u trku, posle bega od čuvara.

>>> Kvalitetniji smo od Spartaka, idemo u Trnavu da pokažemo ko smo: Stojković i Savić sigurni u prolaz Zvezde!

Umrtvili su gosti igru posle toga, bili su potpuno bezopasni po gol Borjana, ali isto tako izuzetno sigurni i organizovani na svojoj polovini u destrukciji igre protivnika. Vreme je prolazilo, crveno-beli su gubili impuls, sve do negde desetak minuta pre kraja, kada su, povedeni energijom rezerviste Simića, pokrenuli poslednji udar na Slovake.

Ipak, trvd slovački defanzivni zid, usko skupljen oko gola izdržao je energične napade beogradskog tima u finišu, odbranio što se imalo odbraniti, pa kući gosti nose vrednih 1:1, prednost koja im daje tek promil više šansi da se mogu naći u Ligi Evrope, odnosno nastaviti put ka Ligi šampiona.

Foto: Marko Jovanović
Stojijlković uskoku pred golom Slovaka Foto: Marko Jovanović

  

Trenutak kada je Krstičić oboren u kaznenom prostoru Spartaka Foto: MN Press

VIDEO: Pogledajte koreografiju Delija pre početka utakmice

Poruka Delija pre početka meča sa Spartakom: Aluzija na kosovski problem više nego jasna Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NA NOVOJ ADRESI

    7. avgust 2018 | 22:30

    Tako je to kad sudi evropaaaa

  • kevex

    7. avgust 2018 | 21:39

    ko je ovdje domacin..ovi su real za malenu..auuu tamo vam ne gine petarda...

  • Realno

    7. avgust 2018 | 22:24

    Samo sam cekao da se pojavi neko jaci da spusti cigane na zemlju..lako je igradi protiv indijanaca sa peruskama..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA