≫ 

Srbijo, gde ti je desni bek?

Ivanović je završio reprezentativnu karijeru * Rukavina ima 34 godine i mora da igra jer Orlovi nemaju boljeg * Opcije na raspolaganju trenutno ne ulivaju nadu

  • 57

Nepozivanje četvorice standardnih reprezentativaca fudbalske reprezentacije Srbije za mečeve u Ligi nacija nije bilo jedino iznenađenje od strane selektora Mladena Krstajića!

Izostanci Vladimira Stojkovića, Duška Tošića, Branislava Ivanovića i Luke Miivojevića su bili trenutni šok za sportsku javnost, dok će onaj zbog pojavljivanja Antonija Rukavine tek desiti.

Nemojte pogrešno da shvatite - Rukavina nije nikakav problem! Štaviše, zaslužio je da se nađe na ovom spisku Krstajića, jer je jedini ''kršteni'' desni bek.

>>> Delije sanjaju pobedu u Salcburgu sledeće srede, a kvota na nju je čak 6,50! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Salcburg - Crvena zvezda.

Problem je to što Srbija trenutno nema alternativu za mesto koje je godinama unazad bilo jedno od najstabilnijih. Branislav Ivanović je bio skoro nezamenjiv od 2006. na toj desnoj strani, a, evo, i on je završio svoje igranje u nacionalnom timu. Čak i da nije, godine su učinile svoje i to više nije onaj stari Bane.

Ni Rukavina nije u ''cvetu mladosti'' (ima 34 godine) međutim, Srbija boljeg trenutno nema!

GAJIĆ I GOLUBOVIĆ SE VEĆ DUGO ČEKAJU!

Foto: MN Press

Dosta nada se polagalo u desnog beka Bordoa Milana Gajića koji je 2015. godine bio prvak sveta sa omladincima. Jedini što je Gajić ''večiti talenat'' još od Novog Zelanda, dok na terenu nema priliku da isti pokaže.

Za tri sezone, koliko je u Francuskoj, odigrao je nešto manje od 30 mečeva za Bordo i jedan je od onih fudbalera koji su klasičan pokazatelj da su prerano otišli u inostranstvo. Ako je neka uteha, Gajić igra standardno za mladu selekciju Srbije i kada bi se ustalilo i na klupskom nivou Orlovi bi mogli da profitiraju

>>> Partizan će se večeras nameriti na izuzetno jakog rivala, ali tim Bate Mirkovića najavljuje pobedu! Kvota na keca je 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Partizan - Bešiktaš.

Sličnu sudbinu doživeo je i Petar Golubović koji je 2013. bio prvak Evrope sa omladinskom selekcijom Srbije. Pokazao je sam svoj talenat u Litvaniji, naterao Romu da za njega plati skoro milion evra, a onda je - nestao!

Seljakanje iz kluba u klub (Novara, Pistojeze, Piza), sve dok na početku ove sezone nije završio u Kortrijku za koji igra standardno. U zavisnosti od partija koje bude pružao, možda on i pomenuti Gajić u bližoj budućnosti budu ''čuvari desne strane.''

LAKIĆEVIĆ, AKSENTIJEVIĆ, PETKOVIĆ, STEVANOVIĆ...TO SU OPCIJE SRBIJE!

Lakićević u duelus a Anđelkovićem, na meču između Zvezde i Vojvodine Foto: Marko Todorović

Dušan Basta je jedan od nekoliko igrača koji pokrivaju poziciju desnog beka, ali se čini da je on svoju šansu za povratak propustio na mečevima protiv Maroka i Nigerije. Uostalom, ima i 34 godine i ne uklapa se u filozofiju podmlađivanja.

Ima Srbija u Seriji A još jednog fudbalera koji bi mogao da konkuriše za poziciju desnog beka. U pitanju je Ivan Lakićević (25) kog je Đenova dovela iz Vojvodine ovog leta. Ako popularni Mogli bude igrao standardno (i dobro) na Čizmi, možda sebi kupi kartu u nacionalni tim.

Nikola Aksentijević iz niškog Radničkog je upisao već jedan nastup za A tim Srbije, kada je debitovao protiv Južne Koreje. Partizanov je đak, ima internacionalno iskustvo, a igrao je i za omladinsku selekciju Srbije. Međutim, trenutno nije ''kapacitet'' kakav je reprezentaciji potreban.

Kao ni Marko Petković ili Miladin Stevanović - potencijalne opcije za poziciju desnog beka!

Petković je ''nestao'' sa fudbalske mape odlaskom u Spartak. Dosta nada se polagalo u njega s obzirom na to da je bio i kapiten mlade reprezentacije, ali je greškama u Rusiji pokazao da je zreo za potpun ''reset'' karijere i novi početak. Što znači - daleko je od reprezentacije!

Stevanović je taj ''reset'' započeo na Banovom brdu gde se ustalio u prvoj postavi Čukaričkog.

Stevanović juriša ka golu Partizana Foto: Cukaricki.rs

Bio je član Orlića na Novom Zelandu, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije i trenutno je član U 21 selekcije. Jedan je od onih na koje bi Srbija možda i mogla da računa u budućnosti, ali je potrebno mnogo više od trenutnog da bi ušao u razmatranje. Kao i Petković - daleko od reprezentacije!

U FSS sada verovatno žale za nekim ranijim greškama, a to se, pre svega, odnosi na Filipa Stojkovića.

Da nije odlučio da igra za nacionalni tim Crne Gore, popularni Žule bi verovatno već sada bio na Krstajićevom spisku. Ovako će igrati protiv te Srbije.

- Imao sam razgovore sa ljudima iz FSS. Ne bih sve da otkrivam, neke stvari ću zadržati za sebe, ali u principu priča je bila da moram da sačekam da pojedini igrači završe reprezentativne karijere pa će doći moj red. Ko zna šta bi se za to vreme izdešavalo. Možda bih čekao dve ili tri godine, ušao i ja u problem sa godinama, dolazili bi novi momci koji su željni dokazivanja... Nisam mogao da čekam i dobio sam poziv iz Crne Gore koji sam rado prihvatio - rekao je Stojković u intervjuu za Telegraf, odmah posle osvajanja titule.

Navijači Srbije žale što je Stojković desni bek Crne Gore Foto: Marko Jovanović

Ni Partizan nema šta da ponudi reprezentaciji kada je u pitanju desni bek.

Tu poziciju pokrivaju Rumun Enake i štoper Miletić, dok je Luka Cucin igrač koji bi mogao da ''iskoči'' u budućnosti. Ipak, on je daleko i od prvog tima crno-belih, a kamoli od nacionalnog tima.

Gore nabrojani su trenutno jedine opcije za mesto desnog beka, te otuda i ne čudi što je Krstajić ponovo zvao Rukavinu.

I opet, ponavljamo, taj Rukavina uopšte nije sporan! Ali, šta ćemo posle njega? Ima li rešenja ili je Srbija u velikom problemu?

Zašto otac Baneta Ivanovića nije gledao mečeve svog sina? Njegov prijatelj je dao odgovor na ovo pitanje:

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    23. avgust 2018 | 11:24

    Ma pusti beka,gde nam je reprezentacija,selektor?

  • Milasin

    23. avgust 2018 | 11:13

    U Crnoj Gori,kad Stojkovicu nisu dali sansu...

  • Andreja

    23. avgust 2018 | 11:14

    Srbijo gde ti je pravi trener koji ce znati da postavi desnog beka i celu ekipu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA