≫ 

Totalni preokret Dortmunda protiv Lajpciga, Štutgart startovao porazom! (FOTO) (VIDEO)

Zahuktava se i Bundesliga

  • 0

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Lajpcig sa 4:1 iako su primili gol u prvom minutu.

>>> Jokanović sa raspoloženim Mitrovićem razbio Barnli i ušao u istoriju, Čelsi dobio Njukasl! (FOTO) (VIDEO)

Prvu utakmicu u novoj sezoni nemačke Bundeslige, fudbaleri Dortmunda otvorili su pobedom posle "mučenja" na samom početku duela.

Gosti iz Lajpciga poveli su preko Augustina i to posle tridesetak sekundi od prvog sudijskog zvižduka. Odbrana domaćih je pogrešila, a a najbolje se snašao francuski internacionalac koji je svoju ekipu doveo u prednost.

Ipak, vođstvo je trajalo samo dvadesetak minuta jer je posle odličnog centaršuta Šmelcera, Dahu atraktivno iz voleja pogodio za izjednačenje posle kojeg je usledila prava goleada.

Pred sam kraj poluvremena, Sabitzer je poslao loptu u sopstvenu mrežu za vođstvo domaćih, da bi Aksel Vitsel, novo pojačanje koje golove proslavlja isimbolom orla, dodatno uvećalo rezultat efektnim makazicama.

Drugi deo meča prošao je bez mnogo uzbuđenja. Tako je bilo sve do sudijske nadoknade u kojoj je Rojs postavi okonačan rezultat od 4:1.

Sa druge strane, pobedu je upisao i Majnc koji je protiv Štutgarta slavio minimalnim rezultatom, 1:0. Na Opel Areni viđena je prilično ujednačena borba. U prvom poluvremenu nije bilo golova da bi tek u 76. minutu Nigerijac Judža, okji je u igru ušao sa klupe, iskoristio asistenciju Kvaisona i zatresao mrežu gostiju.

Da podsetimo, u sledećem kolu Majnc gostuje Nirnbergu, a Štutgart će prvog septembra dočekati šampiona Bajern Minhen.

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Petak

Bajern - Hofenhajm 3:1 (1:0)

Subota

Dizeldorf - Augzburg 1:2 (1:0)

Frajburg – Frankfurt 0:2 (1:0)

Herta – Nirnberg 1:0 (1:0)

Verder – Hanover 1:1 (0:0)

Volfsburg – Šalke 2:1 (1:0)

Menhengladbah - Leverkuzen 2:0 (0:0)

Nedelja

Majnc - Štutgart 1:0 (0:0)

Dortmund - RB Lajpcig 4:1 (3:1)

TABELA: Borusija, Bajern 3, Frankfurt 3, Borusija Menhengladbah 3, Volfsburg 3, Augzburg 3, Herta 3, Majnc 3, Verder 1, Hanover 1, Nirnberg 0, Šalke 0, Diseldorf 0, Šalke 0, Nirnberg 0, Štutgart 0, Hofenhajm 0, Leverkuzen 0, Frajburg 0, Lajpcig 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA