Završeno! Ožegović napustio Partizan i otišao u Rusiju: Poznato koliki je otkup za obeštećenje!

Crno-beli pozajmili napadača Arsenalu iz Tule, sa mogućnošću otkupa narednog leta

  • 33

Poslednjeg dana prelaznog roka, Partizan i nije bio previše aktivan, ali je ipak bilo nekih dešavanja, i to u poslednjih nekoliko sati. Kako je Telegraf jutros i najavio, napadač crno-belih Ognjen Ožegović napustio je večeras redove osvajača Kupa Srbije i pridružio se ekipi Arsenala iz Tule. Radi se o jednogodišnjoj pozajmici, sa mogućnošću otkupa sledećeg leta.

Ukoliko ruski klub posle godinu dana saradnje sa Ožegovićem, bude zadovoljan i odluči da ga zadrži u svojim redovima, biće u obavezi da isplati klubu iz Humske obeštećenje u visini od okruglo milion evra.

To je epilog paralelnih pregovora tri kluba: Partizana – Arsenala iz Tule – francuskog Troa, koji su u toku današnjeg dana razmenili nekolicinu mejlova tražeći najbolje rešenje. Francuzi su imali pol-poziciju jer su crno-belima za Ožegovića nudili i 200.000 evra na ime pozajmice, takođe sa mogućnošću otkupa. Ipak, sam napadač je smatrao da je za njegovu karijeru znatno bolje da se pridruži ruskom Arsenalu, koji je u minuloj sezoni bio jedno od iznenađenja tamošnje Premijer lige.

Crno-beli su imali sluha za želje Ožegovića, pa su u smiraj prelaznog roka ušli u završnu fazu pregovora sa Rusima da bi oko 21 čas večeras sve bilo dogovoreno.

Rekosmo već, Ožegović je još početkom letnjeg prelaznog roka bio projektovam za prodaju, iako je među crno-belima proveo samo godinu dana. I kod prethodnog trenera, Miroslava Đukića, ali i kod sadašnjeg, Zorana Mirkovića, uglavnom je imao ulogu alternativnog napadača (sem u periodu kada je tek došao u klub), pa je shodno tome odlučeno da je i za njega i za klub najbolje rešenje da on potraži novu sredinu.

Podsetimo, Ožegović je stigao u Partizan minulog leta u završnici prelaznog roka iz redova Čukaričkog i nije mu na početku bilo lako, pošto je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ali je s vremenom prihvaćen od navijača, pa su i tenzije splasnule. Tokom minule sezone, odigrao je 45 utakmica za crno-bele u svim takmičenjima, postigao je 14 golova i upisao osam asistencija. U tekućoj sezoni, upisao šest mečeva za klub iz Humske, uz dva gola.

VIDEO: Pogledajte kako je Bešiktaš izbacio Partizan iz Evrope

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    31. avgust 2018 | 22:54

    Iliev: Ja garantujem za ovog decka!😂😂😂 Veeliki poznavalac fudbala.

  • Piksi

    31. avgust 2018 | 23:48

    Kaku ekipu zvezda pravi partizanu je najbolje da sve posalje na pozajmici i istupi iz lige da se nebruka

  • Ja...RS

    31. avgust 2018 | 22:59

    Ode kanarinac,koga cemo sad da zezamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA