Tumbaković pričao kakav je "đak" bio Krstajić, izostanku Matića i Kolarova: Ovo je za nas bratska utakmica!

Selektor Crne Gore ističe da će ići na pobedu protiv Orlova, ali da će to biti u okviru sportskih granica

  • 4

Selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković odlično poznaje srpski fudbal i našu reprezentaciju, a on sam ističe da će za njega ovaj meč biti poseban.

- Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo željeli da se dogodi, to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku... Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica.

- Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, da pokušamo da nivo priprema podigemo na najveći stručni nivo. To radimo uvek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice.

Krstajić neće moći da računa na Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, ali istiće da Srbija ima igrače koji mogu da ih zamene, kao i da je veći hendikep za Crnu Goru što ne igra Stefan Savić.

Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov neće biti na raspolaganju Mladenu Krstajiću; Foto: Marko Jovanović

- Sjajni igrači, koji imaju poseban doprinos. Jeste hendikep, ali igrači koji ih zamene uvek donseu nešto novo, mladost, energiju. Srbija ima izbor igrača, koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Savić, ili da, ne daj Bože, da ne igra Jovetić.

Tumbaković se trenirao sadašnjeg kolegu Mladena Krstajića, ko kome ima samo reči hvale.

- Četiri godine sam ga trenirao, delimično sam uticao na njegov razvoj. Uporan je, vredan, ima sportsku inteligenciju, bilo je lepo raditi sa njim. Sad je selektor, kolega, sjajan je čovek, očekujem da bude sjajan trener.

Krstajić je bio đak Ljubiše Tumbakovića, koji o njemu ima samo reči hvale; Foto: AP/Tanjug

Selektor Crne Gore smatra da su mediji "stvorili" priču o negativnoj atmosferi u nacionalnom timu.

- Od prvog dana uvek gledamo samo nas, pokušavamo da stvorimo atmosferu. Više puta sam rekao da atmosfera u timu, oko tima, utiče na krajnji rezulat... Imamo to, a kakva je u Srbiji – atmosfera je medijski eksponirana, a da li je to tačno? Čini mi se da nije - ističe strateg "Sokolova".

Tumbaković nije otkrio tim, to nikada ne radi, mada sa Jovetićem, Marušićem i Vešovićem ima mnogo više opcija nego u septembru.

- Želimo da idemo napred u igri, zahaljujući jezgru igrača koji su u timu pokušavamo da zadržimo taj rast, iako nema ponekad standardnih. Da li ćemo igrati napadački? Nećemo da odstupamo od nas. Da li ćemo uspeti u tome – ne zavisi samo od nas. Pokušaćemo da obradujemo i zadovoljimo navijače - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

VIDEO: Mladen Krstajić o Nemanji Matiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draksi

    10. oktobar 2018 | 19:41

    Ljudi,pa mi smo braća,jedan narod,zapad nas je zavadio i sad se naslađuju ! Da li ćemo se nekad složiti u inat njima?!

  • Srbin Crnogorac

    10. oktobar 2018 | 23:52

    Iz Crne Gore sam.Rodjen sam i odrastao u Crnoj Gori.Al volim Srbiju i moj Srpski rod kao zenicu oka svog.I kad citam pojedine komentare pojedinih ljudi da su ih Crnogorci izdali srce mi se cijepa.Al isto tako mislim da to nisu pravi Srbi.Po milioniti put cu ponoviti Nisam ja kriv i vise pd 50% pravih Crnogoraca sto se C.Gora odvoila i sto je C.G priznala kosovo.zna se ko je kriv politicari koji vode c.g.

  • Nesa CZ

    10. oktobar 2018 | 20:52

    Ti si iz Srbije ili Crne Gore...pitam jel znam da nas oni u Crnoj Gori ne tretiraju kao bracu...a i braca se be izdaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA