≫ 

Anri preuzeo Monako, vratio se u klub posle dve decenije, pa ishvalio Gvardiolu kao brata rođenog!

Slavni Francuz na mestu gde je krenula njegova veličanstvena karijera

  • 0

Veliki dan za Tijerija Anrija i Monako: zajedno su posle 19 godina!

Klub u kojem je slavni Francuz, najbolji strelac u istroji "trikolora", krenuo da oduševljava svet pre skoro dve decenije, imenovao ga je za novog trenera pošto je prethodnom, Leonardu Žardimu, uručio otkaz zbog deset uzastopnih utakmica bez pobede u prvenstvu i Ligi šampiona.

Anri je, svakako, bio logično rešenje, simbol je kluba, najslavniji u njegovoj istoriji, uz to je i već neko vreme u trenerskim vodama. Kockice su se složile. Trenutak, doduše, nije baš najidealniji zbog rezultatskog posrnuća tima iz Kneževine, ali biće to samo dodatni izazov za velikog šampiona Anrija.

Najsvežiji je njegov angažman kao prvog asistenta u reprezentaciji Belgije gde je "pekao zanat" i osvojio treće mesto na Mundijalu u Rusiji.

Spreman je za svoj prvi samostalni posao kojeg je, kao je i sam rekao, najviše naučio od bivšeg trenera u Barseloni Pepa Gvradiole. Probaće nešto od tog stila da implementira u Monako, koji se trenutno nalazi na 18. poziciji u francuskom prvenstvu.

- Pep je za mene referenca. Od njega sam mnogo naučio o igri kada sam bio u Barseloni. Nove ideje je uneo u igru, on je daleko ispred same igre, to sam video izbliza - u superlativu je pričao o menadžeru Sitija Francuz.

I sam će pokušati da unese neke nove stvari u već ustaljeni program rada, baš kao Gvardiola.

- U životu učite od ljudi, oni vas inspirišu. Ali takođe morate nešto i sami da ubacite kao osobenost vašeg stila.

Naučio je mnogo o fudbalu Anri i od Vengera koji mu je bukvalno bio drugi otac u Arsenalu.

- Venger je "otključao moj um", naterao me da razumem šta znači biti profesionalac, šta je potrebno doći do tog nivoa. To nikad neću zaboraviti. Znate moj odnos sa njim, deo njega uvek ću nositi sa sobom.

Anrijeva konferencija u sredu bio je centralni sportski događaj dana u Francuskoj, svi drugi su bili "debelo" u drugom planu, a biće interesantno videti kako će se snaći Francuz već za vikend kada Monako igra prvenstveni meč sa Strazburom u gostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA