Čović razume Jokića što ne igra za Srbiju: I 1995. godine su otkazivala velika imena (VIDEO)

- Ne moramo mi svake godine da budemo prvaci vasione - poručio je predsednik KK Crvena zvezda

  • 19
Foto: Marko Todorović, Telegraf

Otkazivanje nastupa za reprezentaciju nešto je što se košarkašima Srbije ne oprašta lako. Kroz to je prošao i Nikola Jokić, koji neće biti deo nacionalnog tima na Eurobasketu.

Mladi košarkaš se bori za ugovor u Denver Nagetsima u kojima je prošle sezone imao sjajne partije.

Celu tu situaciju je prokomentarisao i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović.

>>> Čović najavio "hrabru rekonstrukciju": Rešićemo ogromnu grešku sportskog sektora, neki u FIBA bi nas satrli da bi sakrili svoja muljanja (VIDEO)

- Kada sam krajem 1995. godine izabran za predsednika Košarkaškog saveza Jugoslavije, znam da smo se i pored velikog rezultata u Atini susreli sa velikim problemima, u smislu velikog broja otkaza igrača za Olimpijske igre u Atlanti 1996. Ne bih da pominjem imena, sva su prepoznatljiva, i onda smo se ubeđivali i dogovarali. I treba tu imati razumevanja. Na primer prošle godine Bobi (Marjanović)... ne možete stajati ljudima na njihovom putu sreće. A to su ugovori... - rekao je Čović gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

>>> Amerikanci izračunali koliko će Jokić vredeti za pet godina: Sada je malo jasnije zbog čega je odbio da igra za Srbiju (FOTO)

Na opasku voditeljke da su i Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović takođe potpisali NBA ugovore, Čović je objasnio:

- Drugačija je situacija, Jokić potpisuje prvi ugovor. Mislim, ja ne volim otkaze za reprezentaciju, iskreno da vam kažem. Mislim da ona treba da bude kruna svake igračke karijere, ali opet moram da razumem i njihove pozicije u svemu tome - rekao je predsednik crveno-belih, pa dodao:

- Treba da potpišete trogodišnji ugovor na primer na 21 milion dolara. Da li se tako nešto ponavlja u životu? Jako teško. A pri tome, NBA klubovi neće direktno reći "nemoj da ideš i igraš", nego "može da se desi to, to i to, a vi sami donesite odluku". Onda može da se desi da izgubite ovakve ponude. Ne znam koliko će reprezentacija biti oslabljena, u svakom slučaju imamo respektabilan tim i da bi trebalo da ostvarimo dobar rezultat, ali da ne opterećujemo ljude. Ne moramo mi svake godine da budemo prvaci vasione - zaključio je Nebojša Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA