≫ 

Otkriven zanimljiv detalj u ugovoru Teodosića i Klipersa: Srpski košarkaš pristao na kompromis koji mnogi ne bi prihvatili

Klauzula u ugovoru našeg igrača sa franšizom iz Los Anđelesa pokazuje da mu je igra, a ne novac u prvom planu

  • 5
Miloš Teodosić Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Miloš Teodosić, kao što je poznato, dogovorio je saradnju sa Los Anđeles Klipersima na dve godine, po kojoj će inkasirati 12.3 miliona dolara, bruto.

Kao što je u NBA ligi važi pravilo kod većine ugovora, poslednja godina, takozvana izlazna, nije mu garantovana, što u prevodu znači da po isteku prve sezone sme da pregovara sa drugim klubovima i eventualno potpiše za neki od njih.

>>> Koliko ovaj čovek voli Srbiju: Teodosić našao patriotsku crtu u dresu Klipersa

Klipersi i Miloš su računali i na taj detalj pa u ugovoru koji su potpisali postoji posebna klauzula.

Prema pisanju ESPN-a, dve strane su se dogovorile da Teodosiću budu isplaćena dva miliona dolara u slučaju da dobije otkaz, što je urađeno sa namerom da se izbegne situacija da Miloš eventualno odbije raskid zarad ostanka na istoj plati koja mu je zagarantovana ugovorom.

Zna se da Teodosića u NBA zanima samo minutaža, a ako je ne nađe u Klipersima, rastanak će se, sada je jasno, sigurno desiti posle jedne sezone, uz, kao što je gore navedeno, pomenutu sumu kao obeštećenje za igrača sa kojom su se saglasile obe strane.

Finansijski, Miloš će biti na gubitku sa otkazom, ali ne i igrački jer će moći da potraži drugu sredinu u kojoj bi imao minutažu na koju je navikao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA