NBA dresovi izgledaju moćnije nego ikad: Zaboravite domaće i gostujuće garniture, stiže revolucija! (FOTO)

Stižu i prvi koraci ugovora o osmogodišnjoj saradnji "Najkija" i NBA lige

  • 2
Foto: news.nike.com

Jedna od najjačih svetskih kompanija u prozivodnji sportske opreme, "Najki", predstavio je izgled dresova za predstojeću NBA sezonu.

Sredinom juna, američki gigant i rukovodostvo lige potpisali su ugovor o osmogodišnjoj saradnji, u vrednosti od milijardu dolara. Od 2006. godine pa do kraja prethodne sezone završene osvajanjem druge titule Golden Stejta, dresove je izrađivao "Adidas".

Da vidimo i prve razlike koje su istakli iz "Najkija": promene su kod izreza za ruke i vrat, i bočni šavovi su izmenjeni kako bi se "izbegle distrakcije" kod igrača, a promena ima i na zadnjem delu kod ramena. Rubovi na dnu dresa su takođe izmenjeni, kao i šorts koji će omogućiti maksimalno kretenje. "Najki" će uskoro predstaviti i helanke i čarape iz "on court" kolekcije.

- Mentalna prednost kvalitetnog dresa je neprocenjiva. Činjenica da je "Najki" saslušao mišljenja nas igrača tokom razvoja novih dresova govori samo po sebi, i vrlo sam uzbuđen zbog novog osećaja kad ih budem nosio - rekao je Kajri Irving, košarkaš Klivlenda.

U materijalu dresova nalazi se i reciklirani poliester (u svakom dresu je oko 20 recikliranih 20 PET flašica), što utiče na to da se znoj za 30 odsto brže suši.

Od početka nove sezone, klubovi više neće imati domaće i gostujuće dresove. Svaki tim će na raspolaganju imati četiri garniture: tim domaćin bira dres koji želi za neku utakmicu (Association Edition), a gosti onda moraju da izaberu onu garnituru (Icon Edition) koja je se najviše razlikovati.

Foto: news.nike.com

Osam timova će imati i dresove iz klasične linije (Classic Edition), koji će biti predstavljeni na jesen, dok će Šarlot Hornetsi nositi dresove sa logoom "Jordan", najpoznatijim "Najkijevim" podbrendom, uspostavljen tokom blistave karijere Majkla Džordana, ujedno i vlasnika Hornetsa.

Foto: news.nike.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA