≫ 

Srbija je kandidat za medalju: Pešić veruje u uspeh reprezentacije na Evropskom prvenstvu

Trofejni stučnjak koji je doneo poslednju zlatnu medalju sa Eurobasketa veruje da naš tim osvaja odličje

  • 5

Zna vrlo dobro Svetislav Pešić kako se osvajaju medalje,  zato njegove izjave uvek imaju težinu.

>>>Pešić postaje selektor posle Evropskog prvenstva

>>>Kako igraju i u kakvoj su formi rivali Srbije u grupi Eurobasketa: Belgija razbila Španiju, Rusija ne zna za poraz!

Kao i uvek kada su aktuelna reprezentativna takmičenja popularni Kari ima šta da kaže.

- Kako sada stvari stoje, Srbija je sigurno kandidat da osvoji medalju - izjavio je Pešić.

Dva puta je bio na krovu Evrope, prvi put sa Nemačkom 1993. godine, a drugi put kao selektor Jugoslavije 2001. godine.

Srbija je pobedila Crnu Goru na turniru "Trofej Beograda" ali iskusni stručnjak smatra da postoji prostor za napredak u ekipi koju sa klupe predvodi Bogdan Tanjević.

Foto: A. Nalbantjan

- Mislim da je Crna Gora u prednosti, prevashodno jer je Boša tu. Ima vrlo talentovane igrače, dobru atmosferu. Verujem da će biti veoma jaka takmičarska ekipa koja može da napravi puno na Evropskom prvenstvu - rekao je Pešić u razgovoru za podgoričke Vijesti.

Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta i održava se u četiri zemlje (Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji) a reprezentacija Srbije takmičiće se Istanbulu u grupi D sa Letonijom, Rusijom, Belgijom, Velikom Britanijom i domačinom Turskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    16. avgust 2017 | 21:59

    Без Јокића и Марковића, а са Бирчевићем, Мачваном, Лучићем и Милосављевићем...хмм...једино да Боби тотално затвори кош, и да Јовић, Гудура и Лазић буду на свом нивоу, уз Теа, и ако Богдан "проради" кад је битно, а не у припремним утакмицама, можда. Али и Радуљица мора да помогне Бобију. Опасни су и Шпанци, Французи, Литванци, можда неко изненађење. "Танки" су ми ова четворица.

  • Miloje Bubanja

    17. avgust 2017 | 07:24

    ja se,kao i svaki veliki srbin,nadam zlatu,ali ce biti dobro da uzmemo bilo koju od tri medalje,ali isto tako kaqko ce nam trebati dosta srece za zlato,takodje ako nebudemo imali srece,mozemo da ostanemo bez medalje,mora da se igra strpljivo,od utakmice do utakmice,ovde ima dosta jakih reprezentacija,ne kazem jacih od nas,vec reprezentacija koje mogu da iznenade favorite,kao sto smo mi,francuzi,spanci i litvanci,a ekipe koje mogu da iznenade lako su,hrvatska,grcka,slovenija,donekle letonija,grcka.. uz par iznenadjenja u grupi,a sto se tice ko moze da iznenadi ako ne, turci ne mogu nikog,ja cak da znam sa kime su u grupi, nebi im dao sansu ni da prodju grupnu fazu,ali polako,imaju par NBA igraca,i iz turskog sampionata, ne treba ih potcenivati i pobedices ih lako,idemoo srbijaaaa preko rija i majamija do tokija :)

  • Valjevo

    19. avgust 2017 | 22:07

    Ma Hrvati ce osvojit zlato..Ubedljivo su najjaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA