≫ 

Ako Karić uloži u Zvezdu kao što je u Partizan sa Vujoševićem, onda bi Srbija mogla da dobije stvarno moćan tim

Sećate li se kako je izgledao sastav Partizan Mobtela kada se pravio temelj dominacije crno-belih pod Duškom Vujoševićem?

  • 29
Tim Partizan Mobtela 2002. godine Foto: MNPress

Od velike brige kako će izgledati ekipa, do galopirajuće euforije - tako su navijači Zvezde menjali raspoloženje u roku od samo desetak dana osluškujući vesti sa Malog Kalemegdana.

Posle totalne rasprodaje, kada je delovalo da se brižljivo građen sistem "urušava", doduše samo onim neupućenima, krenuo je dobro pripremljen remont ekipe i mnogo obećavajućih signala stiže iz tabora prvaka poslednjih dana.

>>> Karić otkrio da želi da ulaže u Zvezdu

Crveno-beli već sada imaju naoko respektabilan sastav, mešavnu mladosti i iskustva od koje će trener Alimpijević pokušati da napravi najverniju kopiju Radonjićeve Zvezde koja je harala prethodnih godina u regionu, Srbiji i bila ozbiljan takmac svima u Evroligi.

Dobar deo finansijske konstrukcije klub je već zatvorio prodajom nekolicine igrača, pre svih Marka Gudurića Fenerbahčeu (milion evra), ali za ozbiljniji iskorak u svim segmentima - pre svega rezultatskom, potrebno je i dodatno ulaganje.

Zna se da su Beograđani prethodnu sezonu izgurali "na mišiće", igračima se dugovalo mesecima, no nisu pravili problem pa rezultati nisu trpeli, ali u klubu sasvim sigurno ne žele da se takve stvari ponove zarad mira i fokusa na parket. U tom smislu, potrebno je ojačati sponzorski pul koji bi, kako smo već najavili i potkrepili ekskluzivnim fotografijama, mogao da bude jači za neku od firmi biznismena Bogoljuba Karića.

Ekskluzivna fotka sa nedavnog susreta koju nam je polao čitalac Foto: Telegraf

Vlasnik "BK grupe" se nedavno u Budvi sastao sa Čovićem, a dan kasnije potvrdio je interesovanje da se konkretno uključi u rad kluba.

- Svakako da postoji naše interesovanje za Zvezdu. Posebno je Udruženje srpskih industrijalaca i preduzetnika bilo zainteresovano i ranijih godina, ali nikada nismo imali mogućnost da uđemo u Zvezdu i profesionalno postavimo klub na krov sveta. Uopšteno smo pričali o klubu, što je i normalno jer sam zvezdaš. Bilo je priče o tome da se od raznih interesnih grupa ne može normalno učestvovati u razvoju sporta, bez obzira na to koliko ga voliš - rekao je Karić.

Foto: youtube/printscreen/ROgaNidQOvc

Ukoliko prihvati poziv Zvezde, srpskom biznismenu to ne bi bilo prvo sponzorstvo nekog našeg kluba.

Karić je svojevremeno finansirao i KK Partizan u godinama kada su crno-beli udarali temelje decenijske vladavine sa Duškom Vujoševićem na klupi.

Karić, odnosno njegova kompanija Mobtel, bila je glavni sponzor Partizana, evroligaške utakmice prenošene su na "BK TV" i crno-beli su tih godina u ovom partneru imali siguran oslonac i pouzdan finansijski izvor, samim tim je i Vujošević mogao je da računa na igrački kadar po njegovim zamislima.

Za Partizan su tada igrali još mlađani i neafirmisani Tripković, te Krstić, Zvezdin "begunac" Vujanić, Perović, Avdalović, Čanak, Sekulić, Ostojić...

Sa BK podrškom, Partizan je uspostavio dominaciju u Srbiji, no u Evroligi nije uspevao da se probije u drugu fazu tih godina.

Saradnja Partizana i Mobtela bila je dugoročna. Ekipa je kasnije pojačana reprezentativcima Gurovićem, Šćepanovićem, u roster su dodati Šuput, Samardžiski, Turčin Erden, Blejk Step, Vujošević je ekipi integrisao i talenat Novice Veličkovića...

Lepe su to bile godine za Partizan dok je Mobtel bio uz klub.

Danas, kada je došlo do promene na košarkaškom pijadestalu Srbije i regiona, "BK" bi ponovo u kolo sa najjačima. To ovoga puta nije Partizan.

Ukoliko dve strane pronađu zajednički interes, a Zvezda dobije ozbiljnog partnera na višegodišnjem nivou, da li u tom slučaju možemo pričati o početku nečega što će biti nova dominacija jednog košarkaškog kolektiva u Srbiji, samo drugih boja - na kraju krajeva to je davnašnja želja njenog predsednika Čovića?

Zvezda je trostruki uzastopni prvak države, a uz trenutnu poziciju, status evroligaša, stabilan sistem koji jača iz godine u godinu, i sa Karićevom "injekcijom", crveno-beli mogu dobiti jak vetar u leđa za još dugi niz godina najvećih uspeha i rezultatski pomak u Evroligi.

Foto: youtube/printscreen/Basketball archive

(M. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    17. avgust 2017 | 11:45

    Pogledajte sastav...1 amerikanac,da vidimo mocnu zvijezdu...a kad ce coro da odgovara pred licem pravde SRBIJO?!!@

  • Mile zemljoradnja

    17. avgust 2017 | 15:29

    Bogoljub može da vam pozajmi i prezime

  • Hipster...

    17. avgust 2017 | 13:52

    Zelena salata....za sve buduce glasace..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA