≫ 

Srbija deklasirala Nemačku, šou Birčevića i Štimca!

Nova, peta pobeda naših košarkaša u pripremnom periodu, treća na turniru "Superkup" u Hamburgu - sledi "Akropolis Kup"

  • 2

Lepo je gledati srpske košarkaše ovih dana.

Tim Aleksandra Đorđevića niže pobede u prijateljskim utakmicama: posle Grčke, Crne Gore, Poljske i Rusije, Srbija je pobedila i Nemačku, do sada najubedljivije - 87:56.

Naš tim je na taj način osvojio turnir, a titulu najkorisnijeg igrača poneo je Milan Mačvan.

>>> Ovo verovatno nikada niste videli: Štimac pogodio trojku protiv Nemaca (VIDEO)

Bez rovitih Teodosića i Nedovića, lišeni za ovaj put i pomoći Jovića, Lazića i Marjanovića koje Đorđević nije "skidao", naša reprezentacija je na superioran način deklasirala selekciju domaćina turnira "Superkup" u Hamburgu, uz odlične role svih, posebno Birčevića i Štimca.

Bivši krilni centar Partizana briljirao je sa 21 poenom, bio je najefikasniji akter meča, dok je eks centar Zvezde meč završio sa 20 poena.

Ovaj tandem zaslužan je za prvih 20 poena Srbije na meču (po deset oba) kada je naš tim krenuo da gradi prednost i konstantno je uvećavao do kraja.

Foto: A. Nalbantjan

Bogdanović je i ovoga puta preuzeo najviše dužnosti u organizaciji igre, ponovo ga nije najbolje služio šut, no punio je ostale statističke kolone. Odlično je novi bek Kingsa sarađivao sa centrima, Kuzmić je takođe odigrao još jednu vrlo racionalnu partiju i nameće se kao prvo rešenje u reketu.

Srbija je vladala situacijom na parketu, održavala prednost od desetak razlike do poluvremena, a onda je usledio pravi uragan u trećoj deonici. Rapsodija od igre Srbije! Mačvan je "namestio ruku" (2/2 za tri). Posle njegovih poena poveli smo do tada sa maksimalnih 20 razlike (57:37), sledeće najveće vođstvo posle toga imali smo takođe posle poena Mačvana, trojke (63:40) i bili su to trenuci kada se igra Nemaca raspala.

Trebalo ih je samo dotući.

Raduje i stav naših igrača da do kraja budu maksimalno angažovani, pa otud je do i prednost rasla sa protokom vremena. Tačku na sjajnu pobedu stavio je trojkom u poslednjoj sekundi Dragan Milosavljević - nije moglo bolje za kraj.

Bravo za naš tim koji direktno iz Nemačke putuje u Atinu, gde će od 23. do 25. avgusta učestvovati na Akropolis kupu, a rivali će biti Italija, Gruzija i Grčka.

Nemačka - Srbija 56:87 (17:27, 17:17, 6:19, 16:24).

Srbija: Mačvan 12, 3 sk, 2 as, Bogdanović 4, 1 sk, 5 as, Kalinić 1 sk, Lučić 4, 1 sk, 1 as, Milosavljević 6, 1 sk, 5 as, Birčević 21, 4 sk, 2 as, Štimac 20, 6 sk, 1 as, Micić 2, 2 sk, 4 as, Gudurić 8, 2 sk, 3 as, Kuzmić 10, 5 sk, 2 as.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodson

    20. avgust 2017 | 18:03

    Sale sta god da uigravas svaka ti cast ni na jednoj utakmici nije igrao isti sastav i u svakoj drugi igrac dominira. Bravo.

  • Miloje Bubanja

    20. avgust 2017 | 17:15

    bravo bircevicuuu, dobra igra,stimcu je bilo lako da migra protiv svaba,gledajte koliko je jos i promasivao za razliku od Bircevica,a macvan je odigrao dobro,cestitke svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA