≫ 

Marjanović poručio: Zlato na Eurobasketu, nego šta!

Srpski centar podiže navijački adrenalin do maksimuma

  • 2
Košarka Srbija - Grčka, Trofej Beograda 2017 Foto: A. Nalbantjan

Košarkaška reprezentacija Srbije niže pobede u prijateljskim utakmicama (sedam zasad, uključujući i meč protiv univerzitetskog tima) i jasno je stavila do znanja svima da će, uprkos izostanku velikog broja igrača, biti jedan od glavnih favorita za medalju, i to onu najsjajniju na Evropskom prvenstvu.

Na taj način ne razmišlja samo košarkaška javnost u Srbiji, osete i igrači našeg tima da mogu i da imaju kapaciteta da odu do kraja.

Među najvećim optimistima je centar Boban Marjanović koji je u intervjuu za grčki portal Eurohoops podelio svoje impresije o dosadašnjem delu priprema i izneo očekivanja za samo takmičenje.

- Pokušaćemo da osvojimo zlato. Svesni smo da će to biti malo teže jer nam nedostaje nekoliko važnih igrača, ali opet, uradićemo sve da dođemo do zlata. To je nešto što nam je svima potrebno, što svi želimo - rekao je srpski gorostas.   

Grci su bili impresionirani igrom našeg centra protiv Italije kojoj je, kako su napisali, kao od šale ubacio 21 poen i poigravao se sa svakim čuvarom metodom buldožerovanja.

Marjanović na to skromno odgovara.

- Svi mogu tako u ovom timu: da skaču, trče i doprinose. U jednoj utakmici jedan igrač, u drugoj neko drugi. Zavisi od utakmice, zavisi i od rivala. I to je dobro, znate. Mi smo tim, igramo kao tim, pobeđujemo kao tim.

U odsustvu Bjelice, Teodosića, Markovića, Marjanović smatra da je novi lider tima Bogdan Bogdanović.

Foto: A. Nalbantjan

- Ako postoji vođa u timu to je onda Bogdanović, tu je već nekoliko godina i treba da bude lider. Tu sam da pomognem i njemu i svim ostalim saigračima. Što se mene tiče, uopšte nije važno ko će od centara početi meč, važno je ko ga završava.

Povrede i otkazi desetkovali su reprezentaciju, ali prijateljske utakmice pokazuju da Srbija i dalje ima veoma jak tim.

- Polako se navikavamo da igramo zajedno. Ja, na primer, nisam bio tu prethodne godine. Imali smo sad neke povrede i nedostaju nam glavni igrači i pokušavamo da pronađemo način da igramo jako i pametno.

O nadolazećem šampionatu Evrope i njemu kao važnom delu ekipe, Marjanović ima smao pozitivne misli...

- Osećam se dobro u svojoj koži. Nadam se da su i ostali navikli na mene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    24. avgust 2017 | 19:05

    Ajde Bobi da nadoknadis kad nisi bio tu!

  • Dobrica

    30. avgust 2017 | 22:12

    Polako koci malo,iskulirajte tek ste stigli,opusteno i bice nesto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA