≫ 

CRVENO-BELA BURA ODUVALA MORNAR: Zvezda ubedljivom igrom i pobedom počela ABA ligu! (FOTO)

Branilac titule šampiona regiona pobedio je ubedljvo goste iz Bara

  • 12

Košarkaši Crvene zvezde počeli su odbranu titule u regionu ubedljivom igrom i pobedom nad Mornarom 88:77 (19:12, 28:18,23:20,18:27)

>>> Zvezdini navijači ogorčeni: Stotine ih čekaju pred "Pionirom", a otvorena samo jedna blagajna?! (FOTO)

Potpuno novi tim Zvezde se predstavio navijačima na najbolji način i pokazao da će biti ponovo najozbiljniji kandidat za prsten.

Zvezda je promenila tim, ali ne i filozofiju. Očigledno je da će odbrana biti glavni adut šampiona regiona, ali sa druge strane ni napada neće biti zapostavljen.

Tim je sastavljen od mladost i iskustva ali i pravih atleta pa je i logično da je odbrana agresivna maksimalno.

Ročesti je vodio tim sa 17 poena i 7 asistencija, Lesor je ubacio 22  (8-8 ŠUT za dva) uz tri skoka, a Bjelica je ubacio 15 poena.

Zvezda je čitav posao završila za jedno poluvreme u kojem je zgromila Mornare iz Bara.

Jednostavno razlika u kvalitetu je očigledna i bilo je pitanje samo sa kojom razlikom će se završiti meč.

Foto: Crvena zvezda mts

Već na poluvremenu crveo-beli su imali plus 17 47:30, a sredinom treće deonice i plus 20 66:46 i tu je praktično meč bio prelomljen.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 4, Radičević 7, Dangubić 7, Davidovac, Lazarević 2, Antić, Feldin 4, Janković 2, Ročesti 17, Lesor 22, Jovanović 8, Bjelica 15

MORNAR: Hadžibegović, Ćalić, Mićović 10, Nidham 17, Mijović, Pavić 3, Šeperd 12, Mugoša, Rejli Ros 21, Vranješ 9, Bakić 3, Luković 2

Foto: Crvena zvezda mts

Sa druge strane kvaliteti Ročestija, Lesora i Feldina jasno pokazuju da će Zvezda biti dominantna na jadranu i u napadačkom arsenalu.

Uz domaće snage Lazića, koji je povređen, Kešelja, Dangubića, Bjelicu, Radičevića, Peru Antića, koji nije ni igrao, ali ima kvalitet i iskustvo, Zvezda će predstavljati opasnu mašineriju u ovoj ligi.

ŠTA SMO VIDELI KOD ZVEZDE NA PRVOM MEČU

Jasno je da je tim pravljen za Evroligu i da će se tek tu videti kakvog su kvaliteta pojačanja.

Lesor je pokazao snagu u reketu, ali i da ima šut, dok Feldin na ovom meču nije pokazao ni delić kvaliteta zbog kojeg je doveden. Dao prvi koš u 34. minutu.

To je i normalno, nisu svi igrači u formi na startu lige, a i ne mora jer će se igrati preko 80 utakmica. Ima još dosta do juna.

Foto: Crvena zvezda mts

Iako tim treba da se uigra već se vide polako konture budućih tandema u igri poput Ročestija i Lazarevića koji je dobio pristojnu minutažu u odnosnu na Davidovca reprezentaivca Srbije (doduše možda je povređen)

Ipak, problem može da bude na centru jer Zvezda nema klasičnog teškaša (tipa, Cirbes, Marjanović, Kuzmić) već ima neku vrstu lakih centara.

Dobro, to može da bude prednost u brzini igre, ali kad se izađe u Evropu, moraće nekako da se spusti lopta pod koš, a Janković i Jovanović nisu pokazali protiv Mornara da će biti dominantni.

Ali, ima vremena. Sa druge strane Lesor je dobar, ali i on je takođe više krilni centar, ali videćemo ga u duelima sa jačim peticama.

U svakom slučaju Zvezda ima odličan tim spoj iskustva i mladosti a potrebno je samo vreme da se uigraju.

Foto: Crvena zvezda mts
Foto: Crvena zvezda mts
Foto: Crvena zvezda mts
Foto: Crvena zvezda mts

ABA LIGA, 1. kolo:

Budućnost - Zadar 87:85

Cedevita - FMP 74:67

MZT Skoplje - Partizan 92:89

Mega - Cibona 95:88

Crvena zvezda - Mornar 88:77

Ponedeljak:

Olimpija - Igokea 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Truca

    2. oktobar 2017 | 00:00

    Bice ovo sve kako treba kad se sve kockice sloze...malo cemo biti tanji u skoku ali sta je tu je...lagana setnja ce biti jadranom,ali za evroligu trebace jos jedan centar pa i mozda plej...tesko ce rocesti moci sve sam...(radivevic ipak nije ta klasa za najvece domete u evroligi)...

  • stefan

    1. oktobar 2017 | 23:12

    Odlicno za pocetak.

  • VVV

    1. oktobar 2017 | 23:22

    Prskaaaaj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA