Zvezda je dobro počela Evroligu, ali fali im još samo jedna stvar da bi se nosili sa jačim timovima!

Crveno-beli odigrali prilično dobar meč sa pet debitanata u timu

  • 7

Košarkaši Crvene zvezde dobro su počeli Evroligu, doduše jeste porazom od Žalgirisa, ali su do kraja bili u igri i imali su šut za pobedu.

Što bi rekli iskusni igrači, nema veze ući će sledeći put. Međutim, šta smo videli od novog tima Zvezde na ovoj prvoj utakmici.

>>> Mali detalji su ključ uspeha: Trener Zvezde zna razloge poraza od Žalgirisa!

Dobro je što je protivnik bio po meri, ne suviše jak da su crveno-beli mogli da se lakše prilagode i uđu u takmičenje.

Iako je teško analizurati posle prvog meča, ipak se ponešto može zaključiti. Zvezda svoju igru bazira na spoljnim igračima i na šutu visokih igrača. U ovom slučaju Bjelice i Pere Antića koji su ubacili pet trojki od 10 koliko je dala ekipa. Jednu je ubacio Stefan Janković, takođe centar, a još četiri su dodali Feldin dve, Radičević jednu i Dobrić jednu.

Ono što je evidentno je da Zvezda trenutno nema snagu pod košem. Svi evropski timovi znaju da Bjelica i Antić ne igraju leđima košu, tačnije nije im to glavna karakteristika. Janković i Jovanović su takođe više krilni centri koji se izvlače spolja, a nemaju ni iskustva u ovako jakom takmičenju.

Zvezda ima odličnog trenera, mladog, ambicioznog koji zna košarku i posao. Ipak, nema ni on čarobni štapić da za kartko vreme napravi rezultat. Treba mu podrška, ali očigledno je da, ako se ne angažuje centar da će crveno-beli morati da se prilagođavaju tokom sezone.

Foto: Vladimir Milovanovic

Lesor ima kvalitet ali je takođ mlad i još neiskusan za ovakve utakmice, što se videlo u odnosu na ABA ligu gde je dominirao na tri meča.

Moguće je da Zvezdi treba teški centar poput Kuzmića, Cirbesa i Marjanovića prethodne tri sezone. Realno, bilo je planirano da Kuzmić ostane i onda bi ovo bio top tim, ali je bilo nerealno zadržati dečka pred ugovorom karijere.

Očigledno je da na tržištu nema kvalitetnih centara slobodnih, a da su oni kvalitetni već u jakim klubovima. Moguće je da Zvezda čeka poslednji cut off ( otpadanja iz NBA lige) pred start sezone, pa će pronaći nekog centra preko Atlantika koji se nije izborio za ugovor.

Zvezdi je falio i skok protiv Žalgirisa, jer je imala čak 10 manje, pogotovo u odbrani, što opet okreće na priču o centru koji bi dominirao reketom, snagom i visinom.

Foto: Vladimir Milovanović

Što se tiče ostalih pozicija tu je Zvezda pokrivena. Spoljnih igrača ima dosta a glavni glumci će biti Ročesti, Lazić i Feldin, uz bek ap Dobrića, Radičevića. Na krilima su Dangubić i Kešelj od koga se očekuje da tek proradi.

Tu je i mladi Stefan Lazarević koji takođe igra na mestu krilnog centra, ali je snažan i može da pomogne. Dvojica centara su Stefan Janković i Nikola Jovanović, ali njima treba iskustva i mase za ovako jake mečeve.

Sledeće nedelje dolazi Barselona koja je raznela Panatinaikos 98:71, uz dominaciju Kevina Serafina (208cm) od 24 poena i 9 skokova. Treba tu masu zaustaviti pod košem, a trenutno nema takvog igrača.

Videćemo da li će Zvezda reagovati u narednom periodu i angažovati centra.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    14. oktobar 2017 | 15:15

    Наравно да свака јача екипа мора имати доброг центра. Звезда то сем донекле Марјановића дуго нема цента ,од времена Екезије. Што се тиче Антића,сјајан играч али његово време је прошло. Синоћ је опет био најбољи. Синоћ смо видели да Звезда нема ни шутера,ни организатора а ни капитена који чисто полагање није погодио. Жалгирис је велики за нас залогај а свакако је уз Звезду једна од лошијих екипа. Шта је са Симанићем? Оно где сам ја јако промашио то је у Марку Кешељу,очекивао сам бољег тројкаша и од Симоновића. Шта је поента. Човић сваке године прода све што се продати може и обично на срећу нас опет извуче сезону. Ове године са овим играчима немамо шта тражити. Кад су Антић и Бјелица најбољи играчи,овај други никад кошарку није играо. Стварно не разумем Звездаше који толеришу такве поступке Човића. Није он дошао у Звезду прошле године. Кад ће Звезда правити резултате ако не сад,све што ваља оде у НБА и све се врти у Европи око два,три клуба и ми ни као домаћини нећемо ући ни у Т-8 а не Т-4. Свак је био првак сем нас

  • САША 1972

    14. oktobar 2017 | 14:23

    Nemamo ni drugog pjeja.

  • Boki

    14. oktobar 2017 | 14:40

    Kojeg "teskog centra" imaju Slovenci inace prvaci evrope? Ne fali Zvezdi nista cak pojedinci imaju i previse, mislim na godine (Antic i Rocesti). Da su mladji 5 godina bili bi velika pojacanja, a ovako su marketinski potezi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA