≫ 

Partizan dao preko 100 poena i jedva pobedio: Neverovatni Marinković ubacio 33 poena Zadru!

Krilni igrač crno-belih dalekometnom paljbom rešio meč u Dalmaciji

  • 5

Ne može bez drame, ali pamti se ovo: košarkaši Partizana upisali su prvu ovosezonsku gostujuću pobedu!

Na teškom ispitu u Dalmaciji, pred dobro ispunjenom dvoranom "Krešimir Ćosić" u "najkošarkaškijem" hrvatskom gradu Zadru, crno-beli su savladali domaći sastav rezultatom 104:97 i tako došli do druge pobede u ABA ligi ove sezone, u četiri odigrana kola.

Bez bilo kakve dalje priče o samoj utakmici, heroj pobede ekipe Miroslava Nikolića bio je Vanja Marinković koji je Zadru isporučio 33 poena!

Utakmicu karijere Marinković je završio sa sedam ubačenih trojki iz osam pokušaja i šest dvojki iz sedam šuteva - skoro savršeno!

Foto: aba-liga.com/Zadar

Marinković je sebi nalepio etiketu apsolutnog junaka meča i zbog činjenice da je ubacio ključne poene 80 sekundi pre kraja za vođstvo Beograđana 99:93, ispostavilo se nedostižnim za ekipu Aramisa Naglića.

Sami su igrači Partizana krivi što su uopšte ušli u neizvestan finiš, imali su 14 razlike u trećoj deonici koje nisu umeli da sačuvaju, pa su ponovo morali da prolaze kroz dramu, ovoga puta sa srećnim završetkom po njih.

Srećom, Marinković je danas bio neverovatan: pogađao je sa svake poziciji, u prvom poluvremenu već je bio na 19 poena i već tada nagovestio da će ovo biti njegovo veče. U nastavku, pridružili su mu se Miler i Šalić koji su, uz junaka meča, dali najveći doprinos trijumfu crno-belih u Dalmaciji.

Miler je meč završio sa  19 poena i nekoliko veoma važnih solo akcija kroz odbranu Zadrana kada je bilo važno praviti razliku. Šalić je takođe blistao. Bio je ovo i njegov najbolji meč u karijeri.

Četvrti "dvocifreni" kod Partizana koji je vodio skoro čitav meč, bio je Andrić sa 10 poena, ali uz ne baš najbolje procente šuta (1/5 za tri).

Foto: aba-liga.com/Zadar
Foto: aba-liga.com/Zadar

Nikolića, uprkos pobedi, ipak mora da brine i dalje veoma loša odbrana njegove ekipe koja je ponovo primila skoro 100 poena od prosečnog tima kakav je Zadar.

U poraženom sastavu najbolji je bio Božić sa 29 poena.

Uz njega istakli su se još Krajina sa 15 (13 u prvom poluvremenu), Špralja sa 16, Nouls sa 14 i Ivanov sa 11 poena.

Narednu utakmicu u okviru ABA lige Partizan igra protiv Igokee.

Foto: aba-liga.com/Zadar
Foto: aba-liga.com/Zadar

Parovi 4. kola

Subota

Zadar - Partizan 97:104

Mornar - FMP (19.00)

Cibona - Cedevita (21.00)

Nedelja

Mega - Olimpija (17.00)

Crvena zvezda - Budućnost (19.00)

Ponedeljak

Igokea - MZT (21.00)

Tabela: Crvena zvezda 3-0, Mega 2-1, Cedevita 2-1, Igokea 2-1, Budućnost 2-1, FMP 1-2, Partizan 2-2, Cibona 1-2, Olimpija 1-2, MZT 1-2, Mornar 1-2, Zadar 1-3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA