≫ 

Zvezda pala u Moskvi: Crveno-beli izdržali samo jedno poluvreme!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi na gostovanju u Moskvi od Himkija 85:78

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su drugi poraz u Evroligi iz tri meča. Crveno-beli su poreaženi u Moskvi od Himkija sa 85:78 (20:28, 23:16,21:11,21:23)

Ovo je četvrti poraz crveno-belih iz pet poslednjih utakmica, a ne valja za samopouzdanje jer ulaze u pakleni ritam utakmica ove nedelje.

Čekaju ih tri utakmice za 6 dana. Ovo je bila prva, a za dva dana dolazi Makabi (četvrtak 19h), a onda u ponedeljak MZT.

>>> Zvezda poslala Dženkinsu emotivnu poruku pred meč protiv njega: Đenka, brate... (FOTO)

Zvezda je pala za tri minuta u trećoj četvrtini i to je taj nedostatak iskustva mnogih igrača. Igrali su dobro prvo poluvreme imali prednost, a u treću četvrtinu su ušli sa 43:46 .

A onda je usledila serija Himkija 17-2 za 60:48 i tu je ovaj meč prelomljen.

Igrali su loše baš u tom trenutku crveno-beli gubili su lopte, grešili u šutu, a sve je to iskoristio Himki i preko Šveda preokrenuo rezultat.

HIMKI: Robinson 9, Šved 18, Vialtsev, Zajcev 2, Marković 10 (5 skokova, 5 asistencija), Monja, Gil 6, Todorović, Zubkov 2, Anderson 24, Dženkins 6, Tomas 8.

CRVENA ZVEZDA: Radičević 8, Davidovac, Lazić 2, Lazarević, Antić 6, Dobrić 3, Feldin 14, Janković, Ročesti 13 (5 as) Jovanović 4, Bjelica 15

I dalje nedostaje učinak igrača sa klupe, takoreći mlađih, jer Ročesti, Feldin, Bjelica i Antić daju svoj doprinos. 

Ponovo je skok bio problem jer je rival ima 10 ofanzivnih skokova, ukupno 33 naspram 28 Zvezde.

Što se tiče šuta Zvezda je dala šest trojki u prvom poluvemenu, a samo dve u nastavku (34 %), dok je rival ubacio 11 (40%) od čega čak 5 u poslednoj četvrtini i time dokusurio Beograđane.

Foto: Crvena zvezda mts

Možda je i ovaj ubitačan ritam previše za neke igrače i da im treba vremena da se prilagode.

U svakom slučaju Zvezda može biti zadovoljna sa prvih 20 minuta gde je nadigrala Himki, ali u drugih je podbacila.

Feldin je dao 14 poena, Ročesti 11, a Bjelica i Lesor po 10 koševa.

POČETAK JE OBEĆAVAO

Zvezda je odlično počela meč i odigrala prvo poluvreme u kojem je bila bolja od rivala. Igrali su jednostavno, pogađali šuteve i imali rezultat  (20:27) pa zatim (25:33)

Himki je uspeo a kraju druge četvtine uspeo da se vrati predvođen Markovićem i Švedom. Feldin je odigrao odlično prvu četvrtinu ubacio 12 poena, a onda do kraja meča samo 2.

Kao što smo naveli veoma često je u ovakvim mečevima ključna treća četvrtina. Tu Zvezda nije izdržala jer je svojim greškama u napadu, izgubljenim loptama, promašenim šutevima, dala šansu Himkiju da preokrene.

Foto: abaliga.com/Crvena zvezda

Oni su to preko Šveda uradili i podigli prednost na plus 12 (62:50)

Od tada rezultat se kretao između 6 i 10 poena za domaći tim, a Zvezda nije uspela da se približi preokretu. U svakom slučaju dobro su se borili i prošli još jedan Evrolgaški čas.

I dalje se oseća da fali jedan stameni centar na koga može da se spusti lopta kad ne ide šut. Ako uspeju da ga angažuju crveno-beli će ozbiljno podići svoju efikasnost u napadu.

Nema vremena za mnogo analize sutra se vraćaju za Beograd, a već u četvrtak je novi meč i nova prilika za pobedu.

Evroliga 3. kolo

Himki - Crvena zvezda 85:78

Makabi - Olimpijakos 68:69

Barselona - Žalgiris 75:81

Real Madrid - Milano 100:90

sreda:

CSKA - Panatinaikos 19.00

Fenerbahle - Efes 19.45

Baskonija - Valensija 20.30

Unikaha - Brose Basket 21.00

Foto: Crvena zvezda mts

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ada

    24. oktobar 2017 | 21:07

    Kriv je Covic koji uvek hoce da bude vazniji i od igraca i od trenera.Trebalo je da primaju plate i premije na vreme pa ne bi otisli ni igraci ni Radonjic.Bili smo ekipa za respekt a sad su nas stavili na zacelje.

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    24. oktobar 2017 | 22:05

    Срам вас било што нападате на тренера а не на господина који је извршио селекцију играча и који нас замаљава из године у годину.

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    24. oktobar 2017 | 21:54

    Тврдим да је Алимпијевић најмањи кривац. Бољи је од Радоње. Највећи кривац је Човоћ који је све продао,оставио дрвосечу капитена кога нико неће. Отерао младе играче под изговором само њему и вама који му верујете знани. Е,људи да Бориша Симанић нема места у овој Звезди?! Начудит се не могу. А о појачањима да не говорим. Без центра играмо из сезоне у сезону. Немамо чему се надати ни у домаћем првенству ни у АБА. Човићу ,зашто нам то радиш? Јел одрађујеш посао за неког другог?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA