≫ 

Vilijams-Gos kao Partizanov psiholog: Odbija da igra igrice, a knjige koje čita su stvorene za jednog lidera (VIDEO)

Crno-beli su dobili ozbiljnog i fokusiranog lidera u Vilijams-Gosu

  • 5

Najdžel Vilijams-Gos oduševio je navijače Partizana svojim partijama, a još više će načinom razmišljanja i onim što je otkrio kao gost Telegrafa.

Amerikanac je pobrao prve simpatije dolaskom u Humsku, u šta mnogi navijači nisu mogli da poveruju, a njegov način razmišljanja idealan je za jednog plejmejkera.

Mnogi će se odmah setiti Duška Vujoševića i njegove navike da preporučuje igračima knjige ukoliko im nisu skloni, za čim praktično i nema potrebe kada je Vilijams-Gos u pitanju.

Foto:Telegraf

On je čak i odustao od igranja NBA igrice sa navijačima crno-belih na štandu Telegrafa, uz priznanje da nije vešt sa džojstikom.

- Nisam ljubitelj igrica i bolje je da ne igram jer ne umem najbolje, uvek sam smatrao da vreme mogu pametnije da utrošim kako bih nešto naučio i kako bih napredovao, ovo više vidim kao trošenje vremena - rekao je Gos, lativši se olokve kako bi napravio mini spisak svojih omiljenih knjiga.

U samom vrhu su "Chop Wood, Carry Water", "Mind gym" i "Inner game of tennis".

Foto:Telegraf

Chop wood, carry water - Knjiga posvećena spiritualizmu i ispunjenosti u svakodnevnom životu, autora Rika Fildsa. Pozivajuće sa na čuvenu zen izreku, Filds je radio na najvećim lekcijama i izazovima da ljudi nađu spiritualne aspekte u svakodnevnom životu uz rad u kancelariji, prodavnici, fabrici, uz stvaranje porodice ili zajednice.

Filds se nije ograničavao, već je obuhvatio poruke hrišćanstva, budizma, Lao Cea i Konfučija, kako bi napravio paralelu sa današnjim vremenom i vrtlogom tehnologije, novca, politike i drugih stvari modernog života, što se naročito svidelo Vilijams-Gosu.

Mind gym - Knjiga Gerija Meka iz 2001. godine idealna je bila za Vilijams-Gosa, pošto govori o tome koliko je mentalna snaga bitna za uspeh svakog sportiste. Legendarni NBA košarkaš Džejson Kid je knjigu preporučio rekavši da je čitao na putu na Olimpijske igre 2004. na kojima je osvojio zlato.

Inner game of tennis - Autor je Timoti Galvej, takođe je akcenat na mentalnu snagu koja poboljšava sve što se može uraditi na terenu. Knjiga je viđena kao revolucionarni program za prevazilaženje svih ličnih i unutrašnjih nedoumica, nervoze i padova koncentracije koji sprečavaju sportiste da beleže vrhunske rezultate.

Galvej je napisao serijal knjiga "Unutrašnje igre", sa fokusom na tenis, skijanje i golf, ali i muziku. Ipak, Gosu su teniski primeri bili idealni.

Gos se nije zaustavio na knjigama, imao je još mnogo toga da kaže o Juti, Muti Nikoliću, saigračima sa kojima se najbolje slaže, predstojećem derbiju sa Crvenom zvezdom koja ga je takođe želela, NBA ligi, Muhamedu Aliju... Sve to moći ćete da pročitate u ponedeljak na portalu Telegrafa.

Daljinac

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • (Dzon)3

    29. oktobar 2017 | 23:55

    Buduci najbolji pley EVROPE

  • Duci

    29. oktobar 2017 | 22:55

    Mnogo mi je krivo sto nije dosao u zvezdu odlican je bio na koledzu mislim da je stvoren za evropsku kosarku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA