≫ 

Nikolić pred derbi: Moji igrači moraju da se "napale" protiv Zvezde!

Trener Partizana vidi fanatičnost kao ključ za dobar rezultat protiv crveno-belih

  • 14

Vreme je za derbi!

U pravi čas, reklo bi se. Partizan je u naletu, Zvezda ima stabilne osnove i pruža dobre igre na oba fronta, i biće zanimljivo videti prvi sudar naših najboljih timova u ponedeljak uveče u hali "Aleksandar Niklolić" od 21 sat, u okviru 7. kola ABA lige.

>>> Pitali su Mutu da li Zagorac dolazi u Partizan: Ostaće misterija posle njegovog odgovora!

Oba tima dele drugo mesto na tabeli sa četiri pobede i dva poraza, pa i to navodi na pomisao da nas očekuje uzbudljiv i neizvestan duel pred većinski Partizanovom publikom.

Pred derbi su ispred tabora Partizana govorili kapiten i najiskusniji igrač tima Novica Veličković, kao i trener Miroslav Nikolić, pa evo i njihovih impresija:

- Večiti derbi k`o večiti derbi, svima poznat - kaže Novica koji je preko glave preturio veliki broj mečeva sa "večitim rivalom".

- Poznato je i značenje pobede u toj utakmici i ona bi našim navijačima mnogo značila. Mi se spremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Zvezda je ekipa koja je popunjena na svim pozicijama, evroligaška ekipa za razliku od nas. Dosta igrača iz ove ekipe Partizana nije nikada igralo ovakvu utakmicu, ali kako je ona nešto posebno, borbenosti i motivacije sa naše strane sigurno neće izostati.

Partizan je u seriji od četiri vezane ABA pobede od kojih je ona u prethodnom kolu protiv Cibone u Zagrebu bila najbolji pokazatelj uspona forme i potvrda kvaliteta dosadašnjeg rada.

- Evo došli smo i do derbija - konstatovao je Miroslav Nikolić.

- Što se nas tiče bićemo spremni. Imali smo nekih povreda, znate da u Limožu nismo imali tri centra, nismo ih ni poveli pa smo izgubili bitku pod košem i izgubili utakmicu nesrećno. Sada će svi oni, nadam se, biti u stroju. Meni je važno da Partizan odigra dobru utakmicu, stabilnije u odbrani, a napad da bude smišljen što stalno insistiram, da pružimo dobru partiju, a rezultat će doći na kraju ako zaslužimo.

Foto: Marko Todorović

Nikolić se osvrnuo na narednog rivala koji sada već ima dugogodišnji evroligaški status. Bez obrzira na tu činjenicu, trener crno-beli ne smatra da će to biti Zvezdina prednost u nedelju.

- U debiju nikad nije bilo favorita. Zvezda je po kvalitetu kandidat za prva četiri mesta, napravili su jako dobar tim, na svim pozicijama imaju po dva igrača, i mislim da su jedan od jačih timova u ABA ligi. Pretenduju na prvo mesto, oni, Budućnost i Cedevita. Mi ostali smo dole, ali borićemo se, daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače.

Kao najiskusniji, Veličković ima dodatnu obavezu: da ukaže novajlijama, strancima i mlađima značaj utakmice sa Zvezdom.

- Velika je nauka skinuti pritisak sa mladih igrača i skinuti breme koje Partizan nosi. Ova utakmica je specifična i oni to osećaju, gde god da krenu neko im dobaci "dobijte ih". Sigurno da to stvara pritisak, ali ja se trudim da kroz priču njima pokažem da tu utakmicu treba da igraju kao bilo koju drugu, jer derbi je nešto što nema svaka zemlja, samo njih nekoliko u Evropi. Sigurno je lepo igrati ga, a ne osećati pritisak, da se neko "zaključa" na toj utakmici. Jednostavno trebalo bi da uživaju i pruže svoj maksimum. Igrači su svesni šta je derbi, svesni su u kakvom su klubu i nema tu mnogo priče. Najgore je sad na njih nabaciti pritisak, i kao što je trener rekao, treba odigrati pametno i da se nadamo dobrom rezultatu.

>>> Partizan moćno najavio derbi sa Zvezdom: Za košarkašku instituciju, za pobedu! (VIDEO)

Kadrovska situacija nije baš najbolja, nekoliko igrača je rovito i pitanje je koliko će uspeti da pomognu ekipi, ali...

- Ima dosta igrača koji nisu trenirali sedam-osam dana, ali treba da stegnemo zube. Derbi je uvek inspiracija za igrača, ostaje jednom u životu za neke. Evo Novica ima najviše iskustva ui derbijima, igrao ih je ne znam ni koliko... Ovi što su roviti sigurno ne bi želeli da preskoče derbi. Ali, da ne bude da kukamo, razmišljamo samo da damo maksimum, da se borimo...

Foto:Telegraf

Na pitanje da li bi više voleo pobedu protiv Lokomotive ili Zvezde, Novica je "kao iz topa" ispalio:

- Crvene zvezde, a Nikolić se nadovezao:

- Ja bih obe ako može - pa je izrazio nezadovoljtsvo tempom utakmica koje slede.

- Malo nam kalendar tu nije izašao u susret. Igramo jaku utakmicu sa Zvezdom u ponedeljak, pa onda sa Kubanom - to je malo glupo. Pa onda imamo isto jako važnu sa Megom u subotu, to je znači na tri dana tri jake utakmice i pitanje je koliko će moji igrači uspeti da izdrže, jer već imamo, kao što rekoh, dosta igrača povređenih koji će verovatno igrati derbi.

Za kraj, Nikolić je govorio o adutima Partizana protiv Zvezde.

- Prednost Partitzana je da nemamo iskustva. Imamo osam-devet igrača koji nikad nisu igrali derbi niti ABA ligu. Moramo da se baziramo na to da se ti igrači "napale" i odigraju utakmicu baš zato što je prvi derbi, da budemo borbeniji, da budemo ratnici, da pokažemo borbenost za nijansu više nego što je Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan BL

    4. novembar 2017 | 15:42

    Jeste derbi pošto je fmp drugi najtrofejniji klub ABA lige. Ali, vječiti derbi smo igrali sa zvezdom!

  • GROBARCINAAAA

    4. novembar 2017 | 15:34

    SVE NAJBOLJE ZELIM MOM PARTIZANU POBEDU NAD FMP2 OBAVEZNO NAPRED GROBARI MOJI

  • GROBAR spalio Đenku

    4. novembar 2017 | 14:35

    Ko se ne bi napalio na komsinicu.Sad je ona u situaciji kad joj treba rame za plakanje,treba to iskoristiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA