Turska zabrana za Nikse: Samo zbog Kantera nijedna televizija ne prenosi utakmice Njujorka

Politika je i ovde odnela pobedu, nažalost

  • 2

Enes Kanter je očajan što je na listi nepodobnih u svojoj zemlji, Turskoj.

Zbog podrške Erdoganovom protivniku Fetulahu Gulenu koji navodno stoji iza neuspelog vojnog puča prošle godine, Kanteru ne samo da je zabranjen ulazak u zemlju, već se vlast trudi da niko živ u zemlji ne čuje i ne vidi najboljeg turskog košarkaša u NBA izdanjima.

>>> Drama košarkaša Oklahome: Oduzet mu pasoš, čuva ga policija, za sve krivi predsednika Turske koga je nazvao Hitlerom! (VIDEO)

A to se najlakše i najefikasnije radi preko medija.

Naime, nijedna televizija ne prenosi utakmice Kanterovog kluba Njujorka iako se svi ostali mečevi mogu naći u programskim šemama nekoliko kanala.

To i nije novost. Isti slučaj je bio i prethodne godine samo sa mečevima Oklahome za koju je tada igrao Kanter. Nijedan meč Tandera nije prenošen u Turskoj.

- Prošle godine su prenošene utakmice svih timova sem Oklahome, zbog politike - kaže Kanter.

- Sada to isto rade sa Njujorkom. Predsednik Erdogan je lud. Tužno je što ljubitelji košarke ne mogu da gledaju ne samo mene već druge zvezde. Pisali su mi preko tvitera mnogi "hoćemo da gledamo Vestbruka", sad mi pišu "hoćemo da gledamo Potziginsa", a ne mogu redovnim putem, već moraju da jure kojekakve čudne vebsajtove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA