≫ 

Bjelica dominirao protiv Partizana, Zvezda stotkom dobila prvi derbi u sezoni! (VIDEO)

Nisu imali crno-beli rešenje za partiju karijere Milka Bjelice, strelca čak 29 poena!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u prvom sezonskom večitom derbiju, pošto su kao gosti bili bolji od Partizana sa 100:84!

Budućnost je suverena na vrhu sa 6-1, prati je Cedevita sa 5-2, a večiti rivali su u ovaj meč ušli sa identičnim učinkom od 4-2, pa je meč ujedno bio i borba za preskakanje na tabeli, u čemu je tim Dušana Alimpijevića bio uspešniji.

>>>Miljenik Grobara došao na derbi sat vremena pre početka (FOTO)

>>>NBA zakucavanje Lesora protiv Partizana (VIDEO)

>>>VUJADIN SAVIĆ U NAVIJAČKOM KOPU: Zajedno sa Delijama bodrio Zvezdu protiv Partizana (FOTO) (VIDEO)

Foto: Vladimir Milovanovic

Oba tima u meč su ušla nakon evropskih poraza, Partizan je pao u Limožu, Zvezda u Areni protiv Bamberga, a navijačku uvertiru napravio je domaćin, pošto je došao Bastijan Švajnštajger u halu. 

Podrška Partizanu su bili i fudbaleri, predvodili su ih Ognjen Ožegović i Zoran Tošić, ali se nisu radovali na kraju. Partizan se dugo držao na 10-ak razlike, da bi presudio Milko Bjelica fantastičnom serijom u završnici, čime je tim sa Malog Kalemegdana počeo da grabi ka trocifrenom broju poena.

Čak 14 trojki iz 31 šuta imala je Zvezda, Partizan je ostao na skromnih pet iz 18 pokušaja, crno-beli su bili inferiorni i u skoku (17 defanzivnih i osam u napadu, naspram 24/11 Zvezde).

TOK MEČA

Iako je Miroslav Nikolić prepoznatljiv po trojkaškim naletima, ovaj put je to bilo Zvezdino oružje protiv crno-belih od samog starta. Već u prvim sekundama je Feldin doneo prednost sa distance, a Zvezda je počela da diktira tempo i odgovara na nalete crno-belih.

Brutalnim kucanjem za 5:8 je Grobare oduševio Semjuels, imao je i Pecarski sjajnih uvodnih momenata, u naletu samopouzdanja pošto je u nedelju rešio juniorski derbi dabl-dablom.

Ipak, kada su Ročesti i Dangubić vezali trojke za 9:16, Nikolić je uzeo tajm-aut i počeo je trojkaški rat. Tu se samo umešao Lesor monstruoznim zakucavanjem, a Zvezda je u 11. minutu došla do dvocifrene prednosti prvi put.

Foto: Telegraf

Pobesneo je Novica Veličković zbog pada u igri, pa je viđen dalekometni okršaj Feldina i Milera, da bi se zatim Vilijams-Gos pobrinuo za Partizanov odgovor, došao je do 11 poena u 15. minutu.

Foto: Telegraf

U nekoliko momenata je Zvezdi dragoceno bilo iskustvo Antića i Bjelice, koji je na poluvremenu postavio rezultat od 42:53.

Zvezda je drugo poluvreme počela kao i prvo, trojkom, ovaj put preko Antića, ali se još jednom pobrinuo Gos za rezultatski priključak. Sve vreme se igra svodila na neuspešne pokušaje ekipe Miroslava Nikolića da se uđe u egal, što je Zvezda ekspresno vraćala na ivicu dvocifrene razlike.

Foto: Telegraf

Partizanu su nedostajali koševi Vanje Marinkovića, imao je samo jedan pogodak iz osam pokušaja, od toga četiri promašene trojke, da bi u završnici trećeg perioda Bjelica došao do 17 ubačenih poena za 63:74.

Foto: Telegraf

Tu se nije zaustavio, u poslednjem periodu igre je jedan prilazak Partizana na šest razlike odbijen veoma surovo. Vezao je trojke, pa se Ročesti pridružio, što je ekipu odvelo na velikih +18.

Partizan na to nije mogao da odgovori, iako je Nikolić imao dva munjevita tajm-auta, Antić je bio precizan sa distance, a čak 14. trojku za Zvezdu pogodio je Nemanja Dangubić, čime je sve bilo jasno, iako su Miler i Veličković poslednje napore uložili da razlika bude manja.

Apsolutni junak je Bjleica, sa 7/8 šuta za dva i 3/4 za tri, čemu je dodao besprekornih 6/6 sa linije penala. Dva puta je asistirao čak šest puta iznudio faul, dva puta je izgubio loptu.

Foto: Telegraf

Partizan - Crvena zvezda 84:100 (21:26, 21:27, 21:21, 21:26)

Partizan: Miler 16, Vilijams-Gos 17, Aranitović 1, Marinković 7, Veličković 18, Tomić, Pecarski 6, Gavrilović 4, Andrić, Semjuels 11, Čakarević, Šalić 4

Crvena zvezda: Radičević 2, Dangubić 12, Davidovac, Lazić 2, Antić 13, Dobrić, Feldin 15, Apić, Ročesti 14, Lesor 11, Jovanović 2, Bjelica 29

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leoben

    6. novembar 2017 | 20:14

    Onaj ko grb proda, ime tursko uzme, promeni adresu zbog para, stavi IDEU na dres da bi "uspeo", nece dugo trajati. Pare su vec protracene, uskoro sve dolazi na svoje mesto. Nek se zna ko je prvak Evrope, a ko idol mladih u Zelezniku. Napred institucijo!

  • Dane

    6. novembar 2017 | 20:11

    Neko ima 🏆 Evrope, a neko ima 🍄 Zeleznika.

  • Zufer Avdija ponos IDEA zvezde

    6. novembar 2017 | 21:03

    Neko na dresu ima TESLU, a neko IDEU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA