≫ 

Novi poraz Partizana u Evrokupu: Obradovićeva Lokomotiva prejaka za crno-bele! (FOTO)

Crno-beli pretrpeli četvrti poraz u Evropi

  • 82

Košarkaši Partizana poraženi su od Lokomotive rezultatom 93:83 u petom kolu Evrokupa i time se praktično oprostili od plasmana u narednu rundu drugog po jačini evro takmičenja.

Bio je ovo četvrti poraz crno-belih u grupi C, a ekipi Saše Obradovića peta pobeda za potvrdu sigurnog prvog mesta i prolaska dalje.

Uspeli su crno-beli da pariraju gostima tridesetak minuta, međutim Reglend i Lejsi su serijama poena na kraju treće i u četvrtoj deonici "ubili" sve nade Beograđana da mogu srušiti velikog favorita.

Reglend je utakmicu završio sa 23 poena i pet trojki iz devet šuteva, a Lejsi sa 17.

Kod Partizana dominirali su Amerikanci: Vilijams Gos sa 18 poena, Miler i Samjuels sa po 17.

Partizan je ovaj meč igrao bez dvojice prekaljenih boraca Veličkovića i Čakarevića, ali energije nije nedostajalo na početku kada je srpski tim delovao daleko angažovaniji i stekao dvocifrenu prednost krajem prvog perioda - 17:6.

Foto: Telegraf.rs

Lokomotiva se konsolidovala, mic po mic krenula da topi prednost protivnika, a prvo vođstvo gostiju upisano je na semaforu tek u samoj završnici druge deonice.

Treći period protekao je u egal borbi i rezultatskoj "klackalici" u kojoj su se dva tima smenjivala u vođstvu. Partizan je imao dobre periode, ali i dosta praznih minuta, baš kao i ruski tim, koji je, za razliku od crno-belih, u svojim redovima imao tandem super raspoloženih igrača: Reglenda i Lejsija.

Potonji je sam kreirao seriju 7:0 krajem trećeg perioda i to je, kako se ispostavilo, bio prelomni momenat meča - momenat kada je duel krenuo u jednom pravcu. Od tog trenutka, kada su gosti imali +7, više nisu gubili vođstvo i konce igre, a povećavali su ga do maksimalnih +10.

Uspeo je Pertizan trojkama Milera i Marinkovića da uzvrati i poruči da dizanje bele zastavice nikad nije opcija pred Grobarima, ali je Reglend trojkama "ubijao" svaku nadu crno-belih da mogu režirati volšeban preokret. Važno je reći i da je Kulagin sa dva hica van linije 6,75 metara u tom periodu dao veliki doprinos tome da Obradovićev tim bez drame privede meč kraju.

Crno-beli moraju ovaj meč što pre da arhiviraju, da izvuku pouke, i da se koliko već sutra okrenu novom izazovu koji sledi već u subotu protiv Mege u Sremskoj Mitrovici.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf.rs
Foto: ATA Images

Grupa C

Utorak

Lijetuvos - Limož 92:76

Sreda

Partizan - Lokomotiva 83:93

Bilbao - Alba 20:30

TABELA: Lokomotiva 5-0, Alba 3-1, Lijetuvos 2-3, Limož 2-3, Bilbao 1-3, Partizan 1-4.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mutavci

    8. novembar 2017 | 22:01

    I pored besplatnih karata Pionir poluprazan. Skupe se jednom godišnje kad dolazi Evroligaš Zvezda, ispolje mržnju i frustracije, vide gde su a mi vidimo kakvi su ...!

  • ZVEZDA

    8. novembar 2017 | 21:41

    A hala prazna, svi koji su bili za derbi dosli da uzivaju u Zvezdi.Dokaz vecerasnja poseta!

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    8. novembar 2017 | 19:45

    Сустили они нешто друго са Албом или Звездом, али није била рампа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA