Bio je noćna mora za Partizan, Delije su ga rasplakale, a sada se vraća u Pionir i grotlo Grobara! (VIDEO)

Emocije nije krio ni kao igrač ni kao trener, a sada će se u Pioniru boriti protiv šest igrača - Grobari će biti veliki adut Partizana

  • 5

Na meču Evrokupa između Partizana i Lokomotive u centru pažnje biće Saša Obradović, legendarni košarkaš Crvene zvezde.

Obradović je lepim rečima najavio duel, pohvalivši talente Partizana koji će imati težak zadatak da iznesu sezonu punu očekivanja.

Stariji navijači crno-belih se dobro sećaju Obradovića još iz igračkih dana, pošto je ljute bitke vodio u Zvezdinom dresu, sa velikim uspehom.

Od 1987. do 1993. je Obradović igrao u crveno-belih, prvu pravu šansu ukazao mu je Zoran Slavnić i nije pogrešio.

Odigrao je 22 meča, posle čega je odslužio vojsku i vratio se u sezoni 1990/1991, u kojoj je na 21 meču postigao 121 poen. Sve je krunisao sa prvom titulom u izlaznoj sezoni, koja je ujedno i prva titula za Zvezdu nakon 21 godine.

Foto: Milena Đorđević

Obradović je igrao uz rame Aleksandru Trifunoviću i Dejanu Tomaševiću, a proglašen je i za najboljeg igrača prvenstva.

Nakon jedne ne baš uspešne sezone u Limožu, Obradović se vratio u Zvezdu i dobro se pamti finalna serija plej-ofa. Nakon pet mečeva protiv Partizana, Zvezda je osvojila titulu, Obradović je bio najefikasniji igrač serije sa 97 poena.

U plej-ofu je na 10 utakmica prosečno beležio 22,6 poena, posle čega je imao još jedan kratak boravak u crveno-belima u sezoni 1999/2000, koji je neprimetan zbog povrede i odlaska u Budućnost.

Bilo je i velikih turbulencija zbog tog odlaska, u Zvezdi se oporavljao od povrede i odmah je otišao u Podgoricu, što mnogi navijači nisu mogli da mu oproste.

Ipak, sve se zaboravilo u potpunosti 2015. kada je sa Albom gostovao u Pioniru. Zaorilo se njegovo ime i prezime halom, pa je Obradović pokazao srce i duboki naklon tribinama.

Na red su došle i suze, a tim menadžer Zvezde Nebojša Ilić je uručio Saši šesticu koju je nosio dok su zajedno harali parketima.

- Emotivno sam odreagovao. Lepo je kada te tvoj narod nagradi. Ja sam Zvezdino dete, ponikao sam u mađim kategorijama crveno-belih i mnogo mi znači ovakav doček. Ne znam da li sam i ja potpao pod uticaj atmosfere tokom utakmice, ali u svakom slučaju hvala Zvezdinim navijačima na dočeku. Najbolji su - rekao je posle ovog meča oduševljeni Obradović.

Grobari će ovaj put biti vetar u leđa protiv Obradovića, a konačni sud daće ipak igrači, u meču koji počinje u 20 časova u Evrokupu u hali "Aleksandar Nikolić".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    8. novembar 2017 | 15:51

    И даље ће им бити ноћна мора. Гробари имају среће па не могу испод 6 места.

  • Grobar

    8. novembar 2017 | 18:41

    Cenim Saleta kao igraca i kao coveka. Za reprezentaciju je dao mnogo,Djordjevic nebi bio to sto je bio da nije imao Obradovica za saigraca u reprezentaciji. Izjavama nikad nije vredjao,ni omalovazavao nikoga,tako da se nadam da ce ga navijaci veceras pozdraviti kao bivseg reprezentativca.

  • Zvezdino Prolece

    8. novembar 2017 | 15:12

    E bas je bio nocna mora Divcu, Danilovicu, Djordjevicu, Paspalju..... :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA