≫ 

Doktorska partija Stefana Markovića: Preokret i pobeda Himkija u režiji Srbina!

Plej ruskog tima briljirao sa 19 indeksnih poena

  • 7

Košarkaši Himkija pobedili su Baskoniju u petom kolu Evrolige rezultatom 91:90, na pogon Stefana Markovića.

Organizator igre ekipe iz Podmoskovlja odigrao je odličan meč koji je završio sa 15 postignutih poena (2/4 za dva, 2/2 za tri, 5/7 za jedan), dva skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte, za ukupan indeks korisnosti 19.

Marković je bio pokretačka snaga domaćeg tima u trenucima kada je prvi košgeter tima Aleksej Šved imao prazne minute (trojke gađao 1/8).

Sa velikom energijom Marković je kreirao, poentirao i davao impuls u defanzivi, pa je Himki, posle dugog vođstva gostiju, sredinom poslednje četvrtine konačno prešao u vođstvo.

Vrlo važne vezane trojke u tom periodu pogodili su najpre Šved, a odmah potom i Marković za vođstvo koje ruski tim do kraja nije ispuštao.

Uprkos očajnom šuterskom izdanju Šved je ipak uspeo da dođe do svog proseka, meč je završio sa 20 poena zahvaljujući mirnoj ruci sa linije penala u samoj završnici kada su gosti iz Vitorije faulovima i brzim poenima pokušavali da vrate vođstvo.

Šved je bio dovoljno skoncentrisan, pa trojka Grejndžera koja je došla u poslednjim sekundama, nije mogla da ugrozi peti trijumf Himkija sa kojim se izjednačio u samom vrhu tabele sa moskovskim CSKA sa skorom 5:1.

Uz Markovića i Šveda, najzaslužniji za pobedu domaćeg tima bili su entoni Gil sa 20 poena i Džejms Anderson sa 18.

bivši bek zvezde Čarls Dženkins dodao je četiri.

Kod Baskonije, kojoj je ovo bio već peti poraz, najefikasniji je bio američki šuter Met Džening sa 19 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    10. novembar 2017 | 20:10

    Ово се може назвати добра партија, а докторска је партија Бјелице са 30 поена скоро против тима који нам баш "лежи" и с којим се играмо како и где стигнемо.

  • Goran

    10. novembar 2017 | 22:42

    Jos jedan srbenda koji nezeli da igra za srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA