≫ 

Da li će navijači Zvezde dozvoliti bruku protiv CSKA?

Jedno od najvećih imena evropske košarke dolazi u Beograd i to je prilika da pristalice crveno-belih poprave loš utisak iz prethodnih mečeva

  • 46

Crvena zvezda od 19 časova u Beogradskoj areni dočekuje CSKA iz Moskve u 7. kolu Evrolige. Prethodnih godina bi se na pomen jednog od najvećih imena u evropskoj košarci stvarala neviđena euforija, karte bi planule u rekordnom roku i Armejcima bi u hali bila napravljena paklena atmosfera.

>>> Alimpijević veruje u čudo protiv CSKA: Niko ne može da nam zabrani da sanjamo! (VIDEO)

Međutim, sada deluje da nema nikakvog naboja, kao da Zvezda igra utakmici KLS lige protiv Dinamika, Vršca, Borca iz Čačka... uz dužno poštovanje ovim klubovima.

Ipak, CSKA je ime koje bi trebalo da napuni Arenu bez problema, ali pitanje je da li će to ovoga puta biti slučaj.

I prodaja karata ide slabije od očekivanog, pa je pitanje kakav će huk dočekati moskovsku armiju na početku utakmice i pred intoniranje himne Evrolige, koja je prošle godine bila nadglasana neviđenom bukom koju je u Areni stvorilo 18.487 navijača, koliko je tada gledalo Zvezdu protiv CSKA u Beogradu.

Foto: Marko Todorović

Pred ovaj meč burnu konferenciju imao je predsednik kluba Nebojša Čović, koji je otkrio i podatke kluba vezane za budžet, ali i stvaranje negativne atmosfere od strane ''treće strane'' preko medija i iz ''kafića''.

Pričao je i o poseti koja je ove sezone slabija nego ikada, o troškovima koje klub ima zbog iznajmljivanja Arene, ali i zašto klub mora da igra Evroligu u toj dvorani umesto u Pioniru, koji bi i sa tom publikom koja je bila na prethodnim mečevima bio pun.

Na meč protiv CSKA dolazi i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će sasvim sigurno doprineti marketinški da dođe još publike, ali takav vid marketinga bi u suštini trebalo da bude nepotreban kada dolazi CSKA iz Moskve.

Ostaje nam da sačekamo 19 časova i da vidimo da li će Delije uspeti da popune Arenu kao na prethodne dve utakmice protiv CSKA u Beogradu, kada je najveća hala na Balkanu bila krcata.

Jasno je da na euforiju i posetu uticaj ima i pozicija na tabeli, koja trenutno za Zvezdu i nije najbolja jer ima dve pobede iz šest utakmica, ali to je daleko od lošeg i sa nekoliko pobeda lako može da se popravi. Upravo zbog toga i čudi što na prethodnim mečevima protiv Makabija i Bamberga nije bilo publike kao što je to uobičajeno jer su tek uvodna kola i svaka pobeda je veoma bitna.

Gornji prsten Arene potpuno prazan na meču protiv Makabija; Foto: ATA Images

Na to je uticaj imalo i to što je Zvezda u istog dana igrala protiv Arsenala u Londonu kada se igrao duel protiv Bamberga. Pitanje je da li će se i to što Zvezda gostuje Borcu u Čačku na utakmici Kupa Srbije takođe odraziti na posetu u Areni.

Jasno je da će jedan deo navijača biti u Čačku, ali sigurno je i da Borac nije ime poput Arsenala da odvuče baš toliko Delija, iako je i sam Nebojša Čović svestan da je fudbal popularniji sport od košarke i da mu navijači Zvezde daju prioritet.

Prethodne sezone je Zvezda u Areni odigrala 6 utakmica, jer je ona često bila zauzeta tokom godine, a na dve je poseta bila slabija - protiv Uniksa, kada meč nije imao rezultatski značaj i protiv Armanija, kada su takođe navijači podbacili i bilo ih je 10.279.

Ovoga puta bi sve ispod 10.000 bila velika sramota, a na navijačima Zvezde je da to ne dozvole.

POSETA NA POSLEDNJE DVE UTAKMICE PROTIV CSKA U BEOGRADU:

Sezona 2016/17 - 18487 gledalaca

Sezona 2015/16, četvrtfinale - 18027 gledalaca

POSETA U ARENI NA SVIM UTAKMICAMA EVROLIGE IZ OVE I PRETHODNE SEZONE:

Zvezda - Makabi 8.230 gledalaca

Zvezda - Bamberg 5.892 gledalaca

Zvezda - Uniks 9.332 gledalaca (meč bez rezultatskog značaja)

Zvezda - Olimpijakos 18.170 gledalaca

Zvezda - CSKA 18.487 gledalaca

Zvezda - Armani 10.279 gledalaca

Zvezda - Baskonija 16.578 gledalaca

Zvezda - Barselona 18.150 gledalaca

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rops

    15. novembar 2017 | 14:17

    Jel moguće da navijači fmp-a i zvezde ne mogu da napune dvoranu

  • BEOGRADJANIN

    15. novembar 2017 | 14:42

    Skupo nebojsa ti bi navijace a kes u tvoj dzep a onda prica pomozite navijaci u losoj smo situaciji sram te bilo svuda bi da zakacis od politike do dva kluba fmp1 i fmp2 sto je mnogo mnogo je

  • Zis

    15. novembar 2017 | 16:32

    Pa mi Srbi bi da gledamo Real ,Barsu ,CSK i ostale velikane ali kada bi moglo za 100dinara ili za dzabe e to ne moze ???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA