≫ 

Neviđeno ludilo u Bostonu: Hjuston je imao dobijen meč, a onda smo videli glupost godine tokom izvođenja auta! (VIDEO)

Od srpskih košarkaša na parketu je bio samo Nemanja Bjelica, koji se nije upisao u listu strelaca za 7 minuta igre

  • 7
Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Bostona i Hjustona odigrali su lud meč koji je rešen u poslednjim sekundama košem Ala Horforda iz teške pozicije pod košem. Bio je to pravi spektakl u kome su jedan na drugog udarila dva majstora - Kajri Irving i Džejms Harden.

Irving je predvodio Seltikse do trijumfa sa 26 poena, dok je Bradonja upisao 34 uz 10 asistencija. Ipak, Roketsima to nije pomoglo da slave, iako su bili na korak od pobede. I to zahvaljujući lošim potezima Hardena na kraju, kada su mu dosuđena dva faula u napadu prilikom poslednja dva izvođenja auta za Hjuston.

Posle jedne teške trojke Hardena dva minuta pre kraja Hjuston se odlepio na 4 poena i imali su dobru zalihu za završnicu. I čuvali su je do 10 sekundi pre kraja, ali su onda loše odigrali odbranu i primili alej-up zakucavanje iz auta.

Foto: AP/Tanjug

A onda, kada je Tarik Blek trebalo da izvede loptu pod košem, Harden je odgurnuo čuvara i sudija je dosudio faul u napadu.

Taj poklon nisu propustili i Horford je igrom pod košem postigao novi koš, ispostavilo se za trijumf. Ali ni to nije bilo sve, jer je u narednom izvođenju auta Harden napravio ofanzivan faul nad Horfordom, koji je promašio oba bacanja, od čega drugo namerno.

Ipak, lopta je došla do Erika Gordona, koji je pokušao sa celog terena da nadoknadi propušeno, ali nije uspeo.

Pogledajte kako su izgledali najzanimljiviji detalji meča.

Od ekipa srpskih igrača na parketu su protekle noći bili Detroit i Minesota, i obe su doživele poraz. Detroit je poražen od Orlanda 102:89, a Bobi Marjanović ponovo nije bio na parketu, dok su Timbervulfsi poraženi od Milvokija sa 102:96.

Bjelica je na parketu proveo 7 minuta, ali za to vreme nije ni pokušavao da šutne i nije imao nikakav učinak.

Jusuf Nurkić je bio odličan u ekipi Portlanda u pobedi nad Filadelfijom od 114:110. Imao je dabl-dabl učinak od 21 poena i 12 skokova, dok je potpuno izdominirao Si Džj Mekolum sa 34 poena.

Na drugoj strani je Dario Šarić postigao 25 poena i imao 9 skokova. Džoel Embid je bio najefikasniji sa 29 poena u redovima Filadelfije.

Rezultati:

Orlando - Detroit 102:89

Boston - Hjuston 99:98

Milvoki - Minesota 102:96

San Antonio - Njujork 119:107

Portland - Filadelfija 114:110

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djes' mala

    29. decembar 2017 | 09:22

    Nije sudija dosudio korake u autu kao sto ste napisali vec je dosudio faul u napadu, dva faula u napadu Hardena u poslednjem minutu.

  • dado

    29. decembar 2017 | 09:09

    Nurkic i Saric nisu nasi igraci....

  • Pk

    29. decembar 2017 | 12:43

    Namerna dva faula , bez potrebe. Sve se vrti oko kladionica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA