≫ 

Delije će navijati za Partizan u nemogućoj misiji 1. mesta! Kakav raspored do kraja imaju Zvezda, Budućnost i Cedevita?

Borba za 1. mesto ABA lige neće biti laka za aktuelne šampione do kraja plej-ofa, pošto im raspored ne ide posebno na ruku

  • 20

Košarkaši Zvezde izgubili su u Podgorici protiv Budućnosti sa 92:86 i tako su Podgoričani zauzeli 1. mesto na tabeli ABA lige.

Ekipa Aleksandra Džikića odigrala je neverovatan meč u Morači, gde je trojke šutirala neverovatnih 70%, na šta Zvezda nije imala odgovor.

Sada je situacija na tabeli takva da Budućnost vodi sa 13 pobeda i 2 poraza, dok Cedevita i Zvezda dele drugo i treće mesto sa 12:3, ali Hrvati imaju bolju koš razliku i pobedili su u prvom susretu ove sezone.

Zvezda već u narednom meču ima priliku da ih pretekne, pošto igra na svom terenu upravo protiv Cedevite, ali će joj potera za ekipom iz Podgorice biti znatno teža.

Pošto je Zvezda izgubila obe utakmice od Budućnosti, biće joj potrebno da ekipa iz Podgorice ima najmanje dva kiksa do kraja, a da Zvezda sve utakmice dobije, kako bi ih pretekla pre početka plej-ofa.

Foto: BUDUCNOST VOLI

Kada se pogleda raspored, jasno je da to neće biti ni malo lako za crveno-bele. Najpre u narednom kolu igraju protiv Cedevite, zatim u sledećem gostuju MZT-u, a onda ih očekuje Večiti derbi protiv Partizana. Ukoliko te utakmice Zvezda reši u svoju korist, možda bi i mogla da se nada nečemu.

Budućnost će najteža iskušenja imati protiv Mornara u  Baru18. kolu u crnogrskom derbiju, a nakon toga u poslednja dva kola, gde gostuje Partizanu, a zatim ih očekuje i meč protiv FMP-a.

Jasno je da su Mornar i Partizan najveće šanse za eventualni kiks, dok će i FMP sigurno dati sve od sebe da omogući Zvezdi bolju poziciju pred plej-of.

Ne treba zanemariti da Zvezda uporedo igra i mečeve Evrolige, gde je ponovo u borbi za TOP 8, a tek joj predstoji teška serija utakmica upravo u ovom periodu do Večitog derbija u ABA ligi.

Pogledajte i kako izgleda raspored Zvezde, Budućnosti i Cedevite do kraja ABA lige:

16. kolo:

Zvezda - Cedevita

Mega - Budućnost

17. kolo:

MZT - Zvezda

Budućnost - Olimpija

Cedevita - Mega

18. kolo:

Zvezda - Partizan

Mornar - Budućnost

Olimpija - Cedevita

19. kolo:

Cedevita - Budućnost

FMP - Zvezda

20. kolo:

Zvezda - Zadar

Budućnost - MZT

Mornar - Cedevita

21. kolo:

Igokea - Zvezda

Partizan - Budućnost

MZT - Cedevita

22. kolo:

Zvezda - Cibona

Budućnost - FMP

Cedevita - Partizan

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    8. januar 2018 | 22:06

    Nećemo. Nama je nebitno.. Mi svakako ovo osvajamo pa makar i nemali prednost domaćeg terena. Ima Fmp da bude 4. i pobeđuje Budućnost u polufinalu a onda ponovo finale šampiona i vicešampiona Srbije C. Zvezda-Fmp kao i u našoj ligi

  • Lazar.M

    8. januar 2018 | 20:42

    @ Tito,Krcun,Komar,Medaric,Nusref,Robert,Refik.. Meni se cini da se Partizan ne trudi niti protiv jedne ekipe, svi nas "pune" 100+

  • Boki

    8. januar 2018 | 19:57

    Sigurno necu navijati za partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA