≫ 

Zvezda demolirala Cedevitu u punom Pioniru: Da li je ovim obezbedila bolju poziciju i domaći teren za plej-of?

Crveno beli ubedljivi protiv hrvatskog tima

  • 31

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 16. kolu ABA lige ekipu Cedevite rezultatom 82:66. Crveno beli su do 13. pobede u regionalnom takmičenju stigli više nego ubedljivo ne ostavljajući ni na trenutak mogućnost u drugačiji krajnji ishod.

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA 82:66 (26:13, 28:16, 18:11, 10:26)

Crvena zvezda: Dangubić 2, Davidovac 4, Lazić 2, Antić 1, Feldin 27, Janković 4, Ročesti 15, Lesor 11, Enis 5, Jovanović, Bjelica 11

Cedevita: Ukić 5, Džonson, Katić 2, Nikols 13, Slavica 4, Žganec 11, Musa 8, Čeri 12, Markota 3, Stipanović 8, Marfi

Silovito od starta, beogradski tim je rivalu stavio do znanja da je "naoštren" da uzvrati za poraz u prvom delu sezonu u Zagrebu i nanase Cedeviti četvrti poraz u takmičenju.

Fantastično prvo poluvreme bilo je dovoljno da crveno beli obezbede bolju poziciju pred plej-of gde će se po svemu sudeći sastati upravo sa Cedevitom uz prednost domaćeg terena.

Duel u punom Pioniru nije opravdao epitet derbija, pošto je Zvezda lako rešila pitanje pobednika, pa će sa pobedom više i lakšim rasporedom do kraja regularnog dela dočekati plej-of.

FOTO: Crvena zvezda mts

Rastrčani i raspucani, košarkaši Crvene zvezde su "leteli" po terenu i na početku meča poentirali pretežno iz reketa, da bi se ulaskom Džejmsa Feldina to promenilo.

Amerikanac se "razmahao" u prvom poluvremenu, a igrači Cedevite nisu mogli da zaustave njegovom dalekometnu paljbu. Pogađao je iz svih pozicija i uvećavao Zvezdinu prednost.

Uz odličan procenat šuta, Feldin je 20 od svojih 27 poena postigao u prvom poluvremenu i vodio ekipu do 25 poena razlike pre odlaska na pauzu.

Dosta promašaja i grešaka na obe strane obeležilo je početak treće deonice koja je bila najneefikasnija na meču, ali su crveno beli i pored toga uvećali svoju prednost koja je išla i do 32 poena, pa je bilo pitanje samo kojim će se rezultatom završiti meč.

Logično, u takvoj situaciji došlo je do opuštanja kod igrača domaćeg tima što su gosti iskoristili i malo po malo prepolovili razliku.

Ipak, Zvezda je mirno privela meč kraju, potpuno kontrolišući tok igre.

Pored Feldina koji je postigao 27 poena, istakao se i Ročesti sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 asistencija. Veliki doprinos igri ispod koša dali su Lesor sa 11 poena i devet skokova i Bjelica koji se dodao takođe 11 poena.

Samo tri igrača bila su dvocifrena u poraženom timu, a predvodio ih je Nikols sa 13, Čeri je dadao 12, dok je Žganec postigao 11 poena.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    14. januar 2018 | 21:00

    Svaku utakmicu imamo dramatican pad u igri. Danas 4:23 i umesto 45 zazlike na kraju "samo"16. Mora da se igra ozbiljno do kraja, da posle utakmice sa nama 7 dana i noci imaju kosmare.

  • Bagzy

    14. januar 2018 | 21:00

    Razbili ih pa ih pomilovali

  • CZBG

    14. januar 2018 | 20:17

    Ajmo 50 razlike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA