≫ 

Srpski klinac je novi Bogdanović: Ulaz, dribling, šut... kao da gledate Bogdana, a za sve je zaslužan jedan čovek (VIDEO)

Alek Kulundžić, sin poznatog automobiliste, Andreja Kulundžića izuzetno je talentovan košarkaš i ukoliko nastavi sa napretkom mogao bi da bude budućnost srpske košarke

  • 14

Bogdan Bogdanović je trenutno u NBA ligi jedan od najboljih rukija i dosegao je gotovo sam košarkaški vrh. Sa Sakramentom mu tek predstoje uspesi, a sjajnu sezonu krunisao je pozivom na Ol star vikend, na utakmicu "zvezda u usponu", koja je na programu u noći između 16. i 17. februara.

>>> Bogdan postigao 10 poena više od Bjelice, ali se nije radovao na kraju: Sva lepota košarke je u njegovom flouteru u poslednjoj sekundi napada (VIDEO)

Kao jedan od najboljih košarkaša Evrope, najbolji srpski košarkaš na poslednjem Eurobasketu i sada već zvezda u usponu, Bogdan je mnogima postao idol, a tako je i sa jednim mladim košarkašem koji igrama podseća na preslikanog Bogdanovića iz mlađih dana.

Foto: Instagram/alekkulundzic99

U pitanju je Alek Kulundžić, nekadašnji igrač Žitko Basketa, koji sada igra na koledžu u Americi. Upravo je u Žitku i Bogdan počeo svoje prve košarkaške korake.

Kulundžić je dokaz da krv nije voda, pošto je njegov otac proslavljeni srpski automobilista - Andrej Kulundžić.

Alek je u Žitko Basketu nosio isti broj kao što i Bogdan - trinaesticu, a nema sumnje da je to upravo zbog Bogdanovića.

Kada gledate snimke sa njegovim potezima, kao da gledate Bogdana u mlađim danima. Karakterističan šut, dribling, ulaz... sve je kao kod Bogdana.

Naravno, Bogdanović je sve to danas doveo do savršenstva, a ukoliko Kulundžić nastavi da radi i napreduje, Srbija bi mogla da dobije novog Bogdana Bogdanovića u njemu.

I trener Žitko Basketa, Dragan Jakovljević, koji ga je trenirao dve godine, smatra da je Kulundžić veliki potencijal, i da uz određene finese koje treba da unapredi, može da bude ozbiljan igrač, jer fizički ima veliku moć, a i odličan je šuter.

Dragan Jakovljević; Printskrin: Youtube/Rudyvgd2

- Fizički je veoma brz, spretan, zna da postigne koš iz mnogo rešenja. Voli da trenira i dobar je šuter. Trebalo bi još malo da poveća igru iz kontakta i naskoka. Moj savet mu je i da se profiliše da igra pleja, jer je do sada lutao između keca i dvojke.

- Takođe i da više naskače na te šuteve sa 4-5 metara. Ima dobru ruku, ali nema naviku te tehnike. Pravi je potencijal. Mnogo je fizički dominantan. Brz je, skočan, odličan, ima dobru ruku. Nalazi rešenja, ulazi u pet igrača.

Jakovljević je najzaslužniji za košarkaški razvitak Bogdana Bogdanovića, pre nego što je on prešao u Partizan, gde ga je Duško Vujošević samo dodatno izbrusio, da bi to kasnije uradili i Željko Obradović u Feneru i Sale Đorđević u reprezentaciji Srbije.

Na konstataciju da je Kulundžić nas neverovatno podsetio na Bogdana Bogdanovića, Jakovljević kaže da im je šut neverovatno sličan, ali i da je to rezultat iste škole košarke.

- Šut je sličan, neverovatno! Iz iste škole ide, to je to. Drži loptu visoko, lakat ide brzo gore, potpuno isto mu noge idu, to je isti stil kako uči - zaključio je Jakovljević za Telegraf.

Pogledajte i neke od poteza Aleka Kulundžića, koji se mogu videti na Jutjubu:

Pogledajte i snimke Bogdana Bogdanovića iz perioda kada je igrao za Žitko Basket:

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarkoni

    12. februar 2018 | 13:01

    Naravno da se radi o sinu 'poznate ličnosti' ....začudilo bi me da je isplivalo neko anonimno dete! Ne sumnjam da mali dobro gađa ali...znate li vi koliko ima telenata boljih koji NIKADA neće proći.... Zato što nemaju poznate roditelje tj. Pare.

  • mare

    12. februar 2018 | 15:11

    Jakovljevicu nema te kod Andjusa u emisijama u poslednje vreme

  • Partizan i Zvezda nasa gnezda

    12. februar 2018 | 16:49

    Antitalent zesci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA