≫ 

Kup Koraća: Zvezda u novom finalu, Enis pogodio šest trojki, Kešelj se probudio!

Crveno-beli upisali rutinsku pobedu protiv FMP Železnika

  • 21

Očekivano, košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća, šestom u poslednjih sedam godina za tim sa Malog Kalemegdana.

Crveno-beli su u niškom "Čairu" pobedili FMP Železnik rezultatom 98:82, pa će u nedelju za trofej igrati protiv boljeg iz meča Mega Bemaks - Partizan.

Nije bilo neizvesnosti u duelu Zvezde i njene filijale, Alimpijevićev tim potvrdio je evroligaški pedigre, opravdao ulogu favorita, a pobedu je najavio u prvom poluvremenu Dilan Enis šuterskom serijom u kojoj je vezao šest uzastopnih trojki, za 20 poena koliko je postigao za 10:30 minuta igre u prvom delu!

Prvo poluvreme proteklo je u retko efikasnom šuterskom obračunu Enisa i Čovića koji je parirao pleju Zvezde sa 19 poena i šutem 4/5 za tri poena.

Zanimljivo, u drugom poluvremenu obojica su bili bez poena, ali je Zvezda, za razliku od rivala, imala daleko veći broj igrača koji su, u Enisovom stanju mirovanja, održavali visok napadački ritam.

Foto: aba-liga.com

Utakmica u Nišu ostaće upamćena i po težoj povredi krila FMP Železnika Stefana Lazarevića koji je već u drugom minutu posrnuo u duelu sa Dangubićem u defanzivi, pao i ostao na parketu odakle ga je Odžo podigao i sam izneo napolje. Prema prvim prognozama, u pitanju je koleno koje je Lazarević, sa suzama u očima, hladio ledom u nastavku...

Kod Zvezde, napadački su se istakli Bjelica sa 16 poena, Ročesti sa 14, Lazić sa 13, a konstatovaćemo i buđenje Marka Kešelja koji je posle dugo vremena imao solidnu minutažu i opravdao poverenje sa devet poena, uz tri ubačene trojke.

U redovima poraženog tima, uz Čovića, daleko najbolji bio je centar Apić sa 21 poenom, Simanić je dodao 14, a Nenadić 12.

Zvezda je preko Enisa sredinom druge deonice krenula u juriš, tada akumulirala prednost od 7-9 poena, a onda u nastavku održavala vođstvo u dobrom napadačkom rtimu koji su bojili Bjelica, Lazić, kasnije i Omić.

Crvena zvezda - FMP 98:82 (27:28, 24:16, 22:17, 25:21)

CRVENA ZVEZDA: Dangubić, Lazić 13, Ročesti 14, Lesor 8, Bjelica 16, Kešelj 9, Davidovac 3, Antić, Dobrić, Feldin 7, Omić 8, Enis 20.

FMP: Čović 19, Odžo 9, Lazarević 0, Radanov 7, Simanić 14, Jeremić, Šešlija, Nenadić 12, Bursać 0, Apić 21, Radovanović, Uskoković.

Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali

    17. februar 2018 | 19:03

    Ajmo zvezdo ! Sledeca je mega !

  • Bas najvise na svetu

    17. februar 2018 | 18:04

    Bravo za Nis, bravo za "simpatizere"

  • Beogradjanin

    17. februar 2018 | 18:05

    Ima li ovde i teoretske sanse da Zvezda izgubi?Ne navijam ni za koga, ali mislim da je bruka da u istoj ligi, kupu ili kako god uopste nekom takmicenju igra klub sa svojom filijalom, zato nam je i takva drzava kakva je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA