≫ 

Zvezda potopila Mornar i došla na korak od finala: Brutalan odgovor crveno-belih na priču da su u krizi!

Ubedljiva pobeda šampiona ABA lige u prvom polufinalnom duelu

  • 70

Svi su mislili da je Zvezda u krizi pred ključne bitke u plej-ofu ABA lige, ali su aktuelni šampioni svima dali brutalan odgovor. Posle ubedljive pobede nad Valensijom u Evroligi, nastavili su u istom ritmu i u plej-ofu ABA lige, gde su u prvom polufinalnom duelu deklasirali Mornar sa 91:63.

Tako će Zvezda već 25. marta u Baru imati meč loptu za plasman u finale ABA lige. Ukoliko bude potrebe, treći meč je na programu 31. marta u Pioniru.

CRVENA ZVEZDA - MORNAR 91:63 (22:14, 19:8, 23:27, 27:14)

Crvena zvezda: Kešelj 8, Davidovac 2, Lazić 3, Antić 5, Dobrić 7, Feldin 23, Janković 2, Ročesti 10, Omić 10, Lesor 2, Enis 2, Bjelica 17

Mornar: Ćalić 1, Mićović 6, Nidam 16, Pavić 12, Vujošević 10, Mugoša, Rejli-Ros 12, Vranješ 4, Bakić 2.

Foto: Crvena zvezda MTS

Posle nešto tvrđeg starta, igrači Zvezde su se opustili uz pomoć Ročestija, koji je postigao prvih 7 poena, a zatim razigrao i ostale saigrače. Nakon prve četvrtine bilo je 22:14 za Zvezdu, koja je koristila veliki broj izgubljenih lopti Barana i iz kontri lagano poentirala.

Foto: Crvena zvezda MTS

Prednost je u drugoj četvrtini počela drastično da raste, pa je do poluvremena skoro došla do +20, tačnije, bilo je 19 poena prednosti, a u tom delu se istakao Bjelica, koji je jedini do poluvremena imao dvocifreni učinak od 12 poena.

Zvezda je početkom drugog poluvremena došla do +23, ali je ubrzo usledilo manje opuštanje, kada je Mornar počeo da topi prednost Zvezde. Delovalo je da bi mogli da se vrate u igru, pošto su prepolovili prednost Zvezde, ali je Feldin na isteku treće četvrtine postigao možda i ključnu trojku i vratio Zvezdi ubedljivije vođstvo od 15 poena razlike.

Foto: Crvena zvezda MTS

Crveno-beli nisu želeli ništa da prepuste slučaju, pa su od starta četvrte četvrtine serijom trojki Antića i Feldina, a zatim i poenima ostalih igrača stigla i do skoro plus 30. Maksimalna prednost bila je +29 i meč je tada bio rešen.

Alimpijević je potom dao šansu i ostalim igračima, uključujući i Marka Kešelja, koji je na oduševljenje publike postigao trojku, čime su se svi igrači Zvezde upisali u listu strelaca.

Foto: Crvena zvezda MTS

Najefikasniji je bio Feldin sa 23, pratio ga je Bjelica sa 17, a dvocifren si su bili i Ročesti i Omić sa po 10 poena.

Kod Mornara se istakao Nidam sa 16, koji je u prvom poluvremenu bio veoma loš, a po 12 poena ubacili su Pavić i Rejli-Ros.

Zvezda sada ima dve evroligaške utakmice, gde najpre gostuje Panatinaikosu u Atini, a zatim dočekuje Fenerbahče u Pioniru, pred put u Bar na revanš duel protiv Mornara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seniorplus

    18. mart 2018 | 22:22

    Navijaci partizai su jako svestrani...prvo su navijali za Mornar pa od 9 za Buducnost a na kraju ce u finalu za Cedevitu....a vec ubrzo i za pao....nije ni cudo sto imaju tri frakcije....hahahaha...muceni vise i ne znaju koji kanal na tv-u da prebace....svuda Zvezda protiv njih....

  • Seki

    18. mart 2018 | 21:07

    A s kim igra Partizan ?

  • Mali

    18. mart 2018 | 21:15

    Gazi !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA