≫ 

Hteo sam odmah da igram, da budem glavni, ali je Divac napravio idealan plan za mene: Bogdanović shvatio šta znači NBA! (VIDEO)

U smiraj prve NBA sezone, Bogdanović je ekskluzivno za Telegraf sumirao utiske o svemu što ga je dočekalo u najjačoj ligi sveta

  • 1

Video je sniman Motorola X4 telefonom

Košarkaš Kingsa Bogdan Bogdanović ugostio je ekipu Telegrafa u Sakramentu, a dan pauze između mečeva sa Indijanom i Golden Stejtom iskorišćen je za veliki intervju sa našim asom od kog se velika dela tek očekuju.

U NBA se ništa ne prepušta slučaju i sve se planski radi do najsitnijih detalja, pa je tako i u slučaju Bogdanovića, koji je za godinu dana potpuno uplivao u NBA sistem i funkcionisanje najjače lige sveta.

Vlade Divac je kao čelnik kluba napravio dobru kombinaciju dovođenjem Vinsa Kartera, košarkaške legende čiji je uticaj na mlade talente i Bogdana kao rukija od neprocenjivog značaja.

Ovo je samo deo njegove priče, a ceo intervju sa Bogdanovićem možete pročitati u subotu 7. aprila na portalu Telegrafa - čekaju vas detalji o ol staru, internim forama sa Karterom, Srbima u Sakramentu, Jokićevim savetima, planovima za narednu sezonu...

>>>Od Duletove metle do NBA mašinerije: Bogdan otkrio kako je u Partizanu zavoleo treninge! (VIDEO)

Divac je ujedno i isplanirao da Bogdana posle naporne sezone u Fenerbahčeu i Eurobasketa polako uvodi u tim, sa tempiranom minutažom, na šta je zanimljiva bila reakcija jednog od najvećih košarkaških radoholika.

- Iskreno, bio sam nervozan, jer sam očekivao odmah da krenem da igram, ja sada nosim, ja sam glavni igrač, međutim, nije to tako. Ja nisam bio spreman da tako igram, drugo, nije mi bila takva uloga i minutaža, ni oni ne žele to odmah. Baš tako, baš je bilo planski, isplanirano je dobro za mene, odmorio sam u početku, imao sam i malu povredu zgloba u pripremnom periodu protiv Klipersa. Najbitnije je da sam ostao zdrav i da funkcionišem - iskren je Bogdanović.

Njegove sledeće reči ulivaju poverenje da ćemo posle slobodnog leta gledati još boljeg i zrelijeg Bogija, u idealno vreme, u godini pred Svetsko prvenstvo 2019.

- S obzirom na to da smo nova ekipa, mislim da smo dobar posao napravili, napravili smo kostur tima i polako se pronalazimo u svojim ulogama, čisti se situacija, sve postaje mnogo jasnije, koja je čija uloga u ekipi, još ima tu igrača, Heri Džajls još nije igrao ove godine, mislim da može da bude prevaga. On je fizički dominantan i inteligentan igrač, sa nekim iskustvom. Ovde je teško jer nemaš mnogo treninga, nemaš mnogo vremena da se posvetiš detaljima, jer onda gubiš na individualnosti. Mora tako da se trenira, tako da se radi, razmišlja, ali i igra, na kraju krajeva. Mislim da će sa novim draftom, kada napravimo novu ekipu, kompletiramo, ova ekipa samo da raste. 

Navijači ga već obožavaju, pojedini Amerikanci su se čak potrudili da pronađu i dresove reprezentacije Srbije sa njegovim prezimenom.

Foto - Ilustracija: Telegraf/Wikipedia

(Bojan Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA