≫ 

DŽIKIĆ: Igračima su izdate direktive šta da rade odmah posle meča (VIDEO)

Trener Podgoričana smiruje svoje igrače posle velike pobede u Beogradu

  • 3
Imali su razloga za smeh i zadovoljstvo Gavrilo Pajović (levo) i Aleksandar DžikićFoto: MN Press

Posle pobede nad Crvenom zvezdom 80:76 u prvom meču finala plej -ofa ABA lige, trener Budućnosti Aleksandar Džikić smatra da je njegov tim odigrao pametnije od crveno - belih, ali da niko od igrača Podgoričana nije došao u Beograd da se junači.

Inače, ovo je treća pobeda ove sezone ekipe Budućnosti nad Zvezdom.

- Ne volim neka junačenja. Ko dolazi u Pionir da pobedi? Oni su evroligaši, prvi u ligi, napravili su pametan potez, zatvorili tribine, imali 7.000 ljudi, podršku.

 
A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

- Mi smo bili malo pametniji na kraju. Ovo je tek početak, igra se na tri pobede.

- Ako se umislimo da će oni sami da se pobede... Zvezda uopšte nije igrala loše. Meni se lično ne sviđa što smo na kraju imali nekoliko propusta. Ali, dobro - rekao je Džikić.

Zatim je nastavio...

- Najteže mi je večeras da pobedim euforiju, što je potpuno prirodna reakcija posle pobede Zvezde, koja je tri puta zaredom šampion ABA. Najprirodnije ja da oni tamo vrište i raduju se. Ne smem da dozvolim to da imaju u glavi. Moraju da veruju da mogu, to je prirodno, ali da izađu i misle da će Zvezda da nas pusti...to se neće desiti. Sigurno se neće desiti.

- Skrenuta im je pažnja, izdate su im direktive šta ko da radi oko oporavka. Sad si kao našao da menjaš navike pred drugu utakmicu finala? Onda nisi normalan. Postoji duboko ukorenjeno mišljenje da su uvek treneri problem. Kao što smo delom zaslužni za pobede, krivi smo i za poraze, ali ima nečeg i u igračima. Svi smo tu zajedno. Ja od njih očekujem da se ponašaju zrelo i odgovorno.

Podsetimo, drugi meč je na programu u utorak od 18.30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    9. april 2018 | 23:54

    Gazi samo !!!

  • Moja CG

    10. april 2018 | 00:44

    A najjaci su mi ovi sto su VECI Srbi iz CG no Srbi iz Srbije hahahahaha pa kad se raspljuju po portala hahahahaha. Gazi Dzileeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA