≫ 

Džikić: Briljantan trud Zvezdine odbrane

Trener Budućnosti smatra da su njegovi igrači loše odreagovali u branjenju igre na niskom postu

  • 5

Košarkaši Budućnosti dobili su ono po šta su došli u Beograd na megdan sa Zvezdom u finalnoj seriji ABA lige - sa "brejkom" idu u Podgoricu, pa zato poraz u drugom meču nije nešto zbog čega bi Podgoričani trebalo da budu previše razočarani.

>>> Omić heroj Zvezdine pobede, crveno-beli izjednačili u finalu protiv Budućnosti (FOTO)

Upravo tako razmišlja Aleksandar Džikić čiji je tim zbog nešto slabijeg izdanja u poslednjih pet minuta drugog meča izgubio duel i prednost u seriji.

- Ne mogu da budem nezadovoljan. Uradili smo ono zbog čega smo došli, da napravimo brejk. Nisam zadovoljan realizacijom ispod samog skoka. Veći broj skokova u napadu su imali bekovi Zvezde od centara. Moje niske igrače je iznenadio Dobrić, pošto on nikada do sada nije išao na skok. Ma nemoj… Samo neozbiljni su očekivali 3-0. Neće biti 3-0 - rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić - prenosi portal basketballsphere.com.

Budućnost nije našla odgovor na Zvezdinu igru u trenucima kada se meč "lomio", previše praznih napadačkih minuta skupo su ih koštali.

- Morali smo da igramo malo pametnije. Od početka je jednostavno, ne možeš da rešavaš probleme na donjoj centarskoj poziciji pošto se lopta primi i da tek tada počne da te boli glava. Ne, nego radi da ne prime loptu. Nisam zadovoljan kako je Bjelica primao loptu, ni Omić, ni Lesor. Radili su izvanredno to da centri nisu primali loptu posle pikenrola već su "sedeli" u krilu mojima i odvajali su moje cente od mogućnosti da pomognu. To ćemo morati da rešimo i to ima veze sa tim da se boriš za poziciju. Mi smo dobili prvu utakmicu, oni drugu, oni hoće, mi hoćemo, super. Ko može da poželi bolje? Večeras 7.000, juče 7.000, biće 5.500 u Morači...

Foto: MN Press

Gibson je u oba meča bio najblaže rečeno očajan, samo dva poena od njega u drugoj utakmici.

- Nema veze sa opuštanjem, apsolutno nema veze sa njegovim pristupom ili kvalitetom. Ne mogu da kažem ko ima koje probleme, koristiće Zvezda, nego kad se završi sezona.

Zvezdina odbrana je bila čvršća, i to je bio jedan od razloga poraza gostiju.

- Nisu preuzimali, a juče su svesno ulazili sa idejom da preuzimaju. Danas su to radili samo kad su morali. Nisam zadovoljan protokom lopte posle toga, a moraćemo i da bolje realizujemo neke prodore. To je otprilike to i usko je povezano sa tim da nismo mogli da konkretizujemo prednost ispod koša, ni Nikolić, ni Barović, ni Lendri, koji je "pop" igrač… Ova dvojica su morala da budu konkretniji. Da su bili konkretniji bio bi drugačiji rezultat. Jednostavno je, ako su u blizini koša, moraju da daju koš. Nisu promašivali zbog briljantnog truda Zvezdine odbrane, promašivali su zicere ili su nerezonski radili neke stvari.

Foto: MN Press

Na pitanje da li je ispunjen plan uprave s početka sezone Džikić je dodao:

- Znate li jednu upravu koja nije menjala planove u toku sezone? A, ne menjaju unazad. Neke stvari koje smo rekli, uradili smo, dobro smo reprezentovali ABA ligu i sebe. Dobar deo smo bili prvi, izbacili smo Cedevitu koja možda ima i najjači roster u ABA ligi. Igramo sa Zvezdom 1-1 u finalu, kapiram da smo na dobrom mestu. Da li će Zvezda biti novi stari šampion, da li će Budućnost biti prvi put šampion, ne menja to mnogo. Mojrate da pitate one koji nas plaćaju?

Koliko bi u Podgorici moglo da se razlikuje?

- Ima prostora za prilagođavanja. Mi smo probali, oni su probali, moj utisak je da smo bili konkretniji u reketu, bilo bi drugačije, ali to ne umanjuje Zvezdinu pobedu. Zaista ne. U igri mi je izgledalo da su šutirali bolje od 31-21. Omić je šutirao solidno, Dobrić je pogodio onu trojku posle skoka u napadu. Iako je deset poena razlike na kraju, mislim da se generalno može reći da je 38,5 minuta bilo na jednu loptu, što je u redu i ostavlja prostora da kažemo šta treba da popravimo i bićemo u redu rezultatski.

VIDEO: Pogledajte čarke posle meča između igrača Budućnosti i pojedinih navijača Zvezde

VIDEO: Poslušajte i šta je trener Zvezde Alimpijević rekao posle meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    10. april 2018 | 21:38

    Алимпије није нешто, али те је искомплексирао прошле год у само две утакмице. Сад ће му вероватно требати пет, али Звезда мора до победе.

  • Ja...RS

    10. april 2018 | 21:36

    Sad ce jos dva brejka

  • bmx

    10. april 2018 | 22:24

    Ajde Džile ne brini dobijate ih sa 3:1 lagano. Oni se gube u Pioniru a posle Morače neće znati put za Beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA