≫ 

Bjelica najefikasniji u porazu Minesote, Lebron brojao do 46! (FOTO) (VIDEO)

Serija se sada seli u Minesotu koja posle 0:2 u seriji ima težak zadatak da preokrene rezultat

  • 1

Košarkaši Minesote izgubili su od Hjuston Roketsa 102:82 i drugi meč NBA plej of serije, uz odličnu partiju Nemanje Bjelice kojem je 2 skoka nedostajalo do dabl-dabl učinka.

>>>Brejk Žalgirisa u Atini! Ne pomaže ni veliki Spanulis, Šarasova vojska bliža Beogradu

Vulfsi su bolje ušli u meč. U prvoj četvrtini vodili su i sedam poena prednosti i najavili da bi mogli da iznenade velikog rivala. Ipak, već u drugoj deonici Kris Pol i drugovi su dodali gas i napravili razliku od čak 20 poena koju su do kraja i održali.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Kris Pol sa 27 poena uz 8 asistencija i 3 skoka. Uz njega istakao se i Džerald Grin koji je imao dabl dabl od 21. poena i 12 skokova.

Sa druge strane, naš Nemanja Bjelica predvodio je Minesotu. Meč je završio sa 16 poena, uz šut iz igre 5/9 i za tri poena 2/4, uz osam skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, za 18 minuta na terenu.  Endru Vigins postigao je 14, a Džimi Batler 11 poena.

Da podsetimo, treći meč koji se igra u Mineapolisu na programu je u noći između subote i nedelje od 01.30 sati posle ponoći.

Harden pogađa lagano polaganje; Foto: Tanjug/AP
Bilo je i spornih odluka sudije zbog kojih je "Brada" morao da reaguje; Foto: Tanjug/AP

VIDEO:Kevin Durant za Telegraf: Drago mi je što je Bogdan u NBA

U ostalim mečevima, Klivlend je na krilima odličnog Lebrona izjednačio u seriji protiv Indijane posle pobede od 100:97. Već posle prve deonice, koju su dobili sa 15 poena razlike 33:18,  bilo je jasno da Kavse zanima samo pobeda.

Jedan od najboljih košarkaša sveta Lebron Džejms postigao je prvih 13 poena svoje ekipe, a 20 samo u prvoj četvrtini.

Pejsersi su tokom meča polako spuštali prednost, u jednom momentu bilo je samo 4 poena razlike, ali je ponovo Lebron, koji je na ovom susretu zabeležio 46 poena, 12 skokova i 5 asistencija, sprečio iznenađenje. U pobedničkoj ekipi, pored Džejmsa, Kevin Lav postigao je 15, a Kajl Korver 12 koševa.

Lebron Džejms prolazi kroz odbranu Indijane; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, Viktor Oladipo imao je 22 poena, Majls Tarner 18, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović osam.

Posle dva odigrana meča, rezultat u seriji je 1:1, a naredna dve susreta igraju se u Indijanapolisu. Prvi u noći petka i subote od 1 sat posle ponoći.

I košarkaši Jute uspeli su da naprave "brejk" protiv Oklahome. Pobedili su 102:95 i izjednačili na 1:1 u seriji koja se seli u Solt Lejk Siti. Donovan Mičel predvodio je svoj tim sa 28 poena dok je Španac Riki Rubio meč završio sa 22 poena i 9 skokova.

U poraženoj ekipi Rasel Vestvruk je bio na skoko od tripl-dabla, imao je 19 poena, 13 asistencija i 9 skokova. Pol Džordž postigao je 18 poena i 10 skokova dok je Karmelo Entoni imao 17 poena.

Sledeći meč igra se u noći između subote i nedelje od 4 sata ujutru, po našem vremenu.

NBA Plej of: 

Klivlend - Indijana 100:97

Oklahoma - Juta 95:102

Hjuston - Minesota 102:82

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    19. april 2018 | 12:50

    bolje da trener pusti rouza, bjelicu viginsa taunsa i onog sto nije polu-centar a clan je prve petorke, onog polu-centra, tj sto igra na poziciji 4 neka sedi na klupu, pusti bjelicu i idi dalje u polufinale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA